Jehněčí maso, jak připravit jehněčí maso


Jehněčí maso, jak připravit jehněčí maso

Jehněčí maso

Jehněčí maso pochází z mladých ovcí do věku do šesti měsíců. Vlastnosti jehněčích jsou skoro stejné jako u skopového nebo kůzlečího masa. Maso je velmi kvalitní, vyrostlé v naprosté většině díky mateřskému mléku a čerstvě spasené trávy. To jsou jedny z důvodů, proč patří tento typ masa k těm nejzdravějším. Z toho plyne, že jehněčí maso je vhodné zejména pro zdravou, nízkotučnou stravu, kterou kvůli kvalitním bílkovinám potřebují hlavně sportovci a také děti. Jehněčí se hodí také pro bezlepkovou dietu.

Rady a návody

V kategorii jehněčí maso vám poradíme, jak tento typ masa vybrat, jak poznáte čerstvé a zkažené maso. Naučíme vás, jak jehněčí maso připravovat i servírovat. Kromě toho se u nás můžete těšit na stovky zajímavých a chutných receptů pro různé příležitosti. Recepty jsou velmi jednoduché a přehledné, proto přípravu těchto pokrmů zvládnou hravě i začátečníci.