Jehněčí kýta s rozmarýnem
Orientální musaka
Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Pečená jehněčí kýta
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Orientální musaka
Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Pečená jehněčí kýta
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí na všechny způsoby najdete hlavně ve středomořské kuchyni. Řekové upřednostňují jehněčí s kořením, v Itálii ho mají zase rádi se zeleninou. Existuje ovšem jedna varianta, kterou mají rádi všude - jehněčí kýta s rozmarýnem.
Ingredience na jehněčí kýtu s rozmarýnem:
- 1,5 kg jehněčí kýty
- 4 lžíce olivového oleje
- 8 stroužků česneku
- 3 větvičky rozmarýnu
- sladký paprika
- 150 g zelených fazolek
- 4 rajčata
- citronová šťáva podle chuti
Příprava jehněčí kýty:
1. Před vařením výjměte jehněčí maso z ledničky a nechte jej ohřát na pokojovou teplotu.
2. Předehřejte si pekáč s olivovým olejem.
3. Jehněčí kýtu osolte a opepřete.
4. Maso potřete česnekem. Udělejte do masa pár zářezů, do kterých přidejte rozmarýn a česnek.
5. Dejte kýtu na pekáč. Přidejte trochu vody a vložte do trouby na 1,5 hodiny při teplotě 150 stupňů.
Čas od času maso zalijte vlastní šťávou.
6. Upečenou jehněčí kýtu nakrájejte na plátky a polijte vlastní a citronovou šťávou.
Jehněčí podávejte se zeleninou nebo jakoukoliv jinou přílohou.
Jehněčí kýta s rozmarýnem. Řekové upřednostňují jehněčí s kořením, v Itálii ho mají zase rádi se zeleninou. Existuje ovšem jedna varianta, kterou mají rádi všude - jehněčí kýta s rozmarýnem.
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ