Jehněčí kýta s rozmarýnem

13.06 2015|Jehněčí maso
Jehněčí kýta s rozmarýnem

Jehněčí na všechny způsoby najdete hlavně ve středomořské kuchyni. Řekové upřednostňují jehněčí s kořením, v Itálii ho mají zase rádi se zeleninou. Existuje ovšem jedna varianta, kterou mají rádi všude - jehněčí kýta s rozmarýnem.

Ingredience na jehněčí kýtu s rozmarýnem:

  • 1,5 kg jehněčí kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 stroužků česneku
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • sladký paprika
  • 150 g zelených fazolek
  • 4 rajčata
  • citronová šťáva podle chuti

Příprava jehněčí kýty:


1. Před vařením výjměte jehněčí maso z ledničky a nechte jej ohřát na pokojovou teplotu.
2. Předehřejte si pekáč s olivovým olejem.
3. Jehněčí kýtu osolte a opepřete.
4. Maso potřete česnekem. Udělejte do masa pár zářezů, do kterých přidejte rozmarýn a česnek.
5. Dejte kýtu na pekáč. Přidejte trochu vody a vložte do trouby na 1,5 hodiny při teplotě 150 stupňů.
Čas od času maso zalijte vlastní šťávou.
6. Upečenou jehněčí kýtu nakrájejte na plátky a polijte vlastní a citronovou šťávou.

Jehněčí podávejte se zeleninou nebo jakoukoliv jinou přílohou.

Jehněčí kýta s rozmarýnem. Řekové upřednostňují jehněčí s kořením, v Itálii ho mají zase rádi se zeleninou. Existuje ovšem jedna varianta, kterou mají rádi všude - jehněčí kýta s rozmarýnem.
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ