Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Jehněčí kýta s rozmarýnem
Orientální musaka
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Pečená jehněčí kýta
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Jehněčí pro zamilované
Jehněčí kýta s rozmarýnem
Orientální musaka
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Pečená jehněčí kýta
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Jehněčí pro zamilované
Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Jehněčí tajine pochází ze severní Afriky. Pokrm, který se původně připravoval v hliněném hrnci na rozpáleném uhlí vás uchvátí svou chutí i vůní. Pokud hledáte hlavní chod na slavnostní příležitost, pak je jehněčí tajine to pravé.
Doba přípravy: 45 minut
Doba marinování: 8 hodin
Doba vaření: 2 hodiny
a dobře ho ve směsi koření obalte. Dejte chladit alespoň na 8 hodin.
Připravte si velký, těžký hrnec s tlustým dnem. Rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje a vsypejte do něj 1/3 masa. Dobře osmahněte, odebrete a udělejte to samé se zbývajícími dvěmi třetinami. Jehněčí dejte stranou a v hrnci osmahněte na jemno nakrájenou cibuli a mrkev na velké kousky. Zalijte maso vývarem a duste asi 5 minut. Pak vmíchejte čerstvý česnek a zázvor a vařte dalších 5 miut. Pak vraťte jehněčí do hrnce, přidejte citronovou šťávu, kuřecí vývar, rajský protlak a med. Převeďte k varu, snižte teplotu, zakryjte pokličkou a duste 1 1/2 až 2 hodiny. Občas promíchejte. Pokud bude omáčka jehněčího tajine příliš řídká, můžete ji zahustit směsí kukuřičného škrobu a vody. Poté ještě pět minut provařte.
Autor: JaDa
Doba marinování: 8 hodin
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience na jehněčí tajine:
- 900 gramů jehněčího masa
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/4 lžičky mleté kurkumy
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1 lžička skořice
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- 1 lžička soli
- špetka šafránu
- 3/4 lžičky mletého česneku
- 3/4 lžičky mletého koriandru
- 2 cibule
- 5 mrkví
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- citron
- kuřecí vývar
- 1 lžíce sušených rajčat nebo protlaku
- lžíce medu
- lžíce kukuřičného škrobu
Příprava jehněčího tajine:
Jehněčí nakrájejte na 1,5 cm kostky. Smíchejte jej se 2 lžícemi olivového oleje a dejte stranou. Ve velkém uzavíratelném sáčku smíchejte papriku, kurkumu, kmín, kájenský pepř, skořici, hřebíček, kardamon, sůl, zázvor, šafrán, sypaný česnek a koriandr. Do sáčku přidejte jehněčía dobře ho ve směsi koření obalte. Dejte chladit alespoň na 8 hodin.
Připravte si velký, těžký hrnec s tlustým dnem. Rozehřejte v něm 2 lžíce olivového oleje a vsypejte do něj 1/3 masa. Dobře osmahněte, odebrete a udělejte to samé se zbývajícími dvěmi třetinami. Jehněčí dejte stranou a v hrnci osmahněte na jemno nakrájenou cibuli a mrkev na velké kousky. Zalijte maso vývarem a duste asi 5 minut. Pak vmíchejte čerstvý česnek a zázvor a vařte dalších 5 miut. Pak vraťte jehněčí do hrnce, přidejte citronovou šťávu, kuřecí vývar, rajský protlak a med. Převeďte k varu, snižte teplotu, zakryjte pokličkou a duste 1 1/2 až 2 hodiny. Občas promíchejte. Pokud bude omáčka jehněčího tajine příliš řídká, můžete ji zahustit směsí kukuřičného škrobu a vody. Poté ještě pět minut provařte.
Autor: JaDa
Jehněčí tajine vás omámí vůní severní Afriky. Jehněčí tajine pochází ze severní Afriky. Pokrm, který se původně připravoval v hliněném hrnci na rozpáleném uhlí vás uchvátí svou chutí i vůní. Tajine se
Nejlepší recept
305
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ