Pečená jehněčí kýta

19.06 2015|Jehněčí maso
Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta je vynikající sama o sobě. Když k ní ovšem přidáte pečené nové brambory a zeleninový salát, rázem vám vznikne lahůdka, po které si budete olizovat prsty ještě týden.

Ingredience na pečenou jehněčí kýtu:

  • jehněčí kýta
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • sůl a pepř

Příprava pečené jehněčí kýty:

Předehřejte si troubu na 175 stupňů. V horní části jehněčí kýty udělejte několik hlubokých zářezů. Do nich natlačte nakrájený česnek. Maso pořádně osolte a opepřete a rozmístěne na něj snítky čerstvého rozmarýnu. Jehněčí pečte v troubě asi 1,5 až 2 hodiny. Nepřepečte ho. Je lepší, když
je mírně narůžovělé. Po dopečení nechte maso 10 minut odpočinout. Kýtu podávejte s novými brambory a zelninovým salátem.

Autor: JaDa

Pečená jehněčí kýta. Pečená jehněčí kýta je vynikající sama o sobě. Když k ní ovšem přidáte pečené nové brambory a zeleninový salát, rázem vám vznikne lahůdka, po které si budete olizovat prsty ještě týden.
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ