Pečený jehněčí krk na česneku

12.08 2015|Jehněčí maso
Pečený jehněčí krk na česneku

Jehněčí maso patří k vyhlášeným lahůdkám. Pečený jehněčí krk na česneku je jednoduchý recept, kterým okouzlíte každou návšťěvu. Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši nebo dušenou zeleninu.

Ingredience na pečený jehněčí krk na česneku:

  • 1 kg jehněčího krku nakrájeného na porce
  • 5 stroužků česneku
  • sůl
  • olej
  • 1 cibule

Příprava pečeného jehněčího krku na česneku:


1. Oloupaný česnek rozmačkáme a utřeme se solí a olejem. Touto směsí namasírujeme kousky krku ze všech stran, vložíme do olejem vytřeného pekáčku a do druhého dne necháme uležet.

2. Podlijeme malým množstvím vody, přidáme na kousky rozkrájenou cibuli a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 170°C.

3. Pomalu pečeme doměkka (2,5-3 hodiny).

Autor: Marie

Jehněčí maso patří k vyhlášeným lahůdkám. Pečený jehněčí krk na česneku je jednoduchý recept, kterým okouzlíte každou návšťěvu. Jehněčí krk na česneku
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ