Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí

19.06 2015|Jehněčí maso
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí

Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí jsou rychlým receptem pro dvě osoby. Kombinací jehněčího masa, rozmarýnu a tymiánu nemáte co zkazit, proto se můžete těšit na výjimečný kulinářský zážitek.

Doba přípravy: 10 minut
Doba marinování: 15 minut
Doba vaření: 40 minut


Ingredience na jehněčí kotletky:

  • 4 jehněčí kotletky
  • 3/4 kuřecího vývaru
  • 1/3 balzamikového octu
  • 1/4 šálku šalotky
  • 1/4 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř

Příprava jehněčích kotletek:

V malé misce smíchejte rozmarýn, bazalku, tymián, sůl a pepř. V této směsi dobře obalte jehněčí kotletky. Přikryjte je na talíři a nechte je 15 minut odpočívat. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Osmahněte na něm jehněčí maso asi tři a půl minuty z každé strany. Docílíte středního propečení. Vyjměte maso z pánve a udržujte jej v teple v zakryté ohnivzdorné misce. V pánvi osmažte šalotku. Přidejte balzamikový ocet, chvíli povařte, pak přilijte kuřecí vývar a nechte omáčku zredukovat zhruba na polovinu. Odstraňte z plamene, vmíchejte máslo a omáčkou přelijte naservírované jehněčí kotletky.

Autor: JaDa

Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí. Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí jsou rychlým receptem pro dvě osoby. Kombinací jehněčího masa, rozmarýnu a tymiánu nemáte co zkazit, proto se můžete těšit na
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ