Orientální musaka

12.03 2015|Jehněčí maso
Orientální musaka

Musaka je u nás známá především z řecké kuchyně. Aby získala ten pravý orientální nádech, použijeme v našem receptu místo bešamelové omáčky jogurt.

Ingredience na orientální musaku:

  • 1 kg lilků
  • 4 rajčata
  • cibule
  • 1/2 svazku petržele
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 300 g mletého jehněčího
  • 1/8 l zeleninového vývaru
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • pepř
  • sůl
  • 150 g jogurtu
  • 3 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • máslo na formu

Příprava musaky:

Lilky omyjte a očistěte. Nákrájejte je na plátky, osolte a nechte 30 minut odpočívat. Rajčata omyjte, polovinu nakrájejte na kostičky a druhou polovinu na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petržel omyjte a nasekejte. Osmahněte cibuli. Přidejte mleté maso. Po 10 minutách přidejte kostky rajčat, polovinu petržele a vývar. Okořeňte skořicí, solí a pepřem a nechte zakryté vařit asi 20 minut. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů. Lilky dosucha otřete a na zbytku oleje je opečte z každé strany asi minutu. Formu vymažte a střídavě pokládejte lilky a masovou směs. Končete masovou směsí, na kterou rozložte plátky rajčat. Pečte v troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Smíchejte jogurt, vejce, prášek do pečiva a zbylou petržel, osolte, opepřete, směsí přelijte musaku a pečte dalších 10 minut.

Autor: Jada

Orientální musaka. Musaka je u nás známá především z řecké kuchyně. Aby získala ten pravý orientální nádech, použijeme v našem receptu místo bešamelové omáčky jogurt. Musaka..
Nejlepší recept

 350 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ