Orientální musaka
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf
Jehněčí kýta s rozmarýnem
Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Pečená jehněčí kýta
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf
Jehněčí kýta s rozmarýnem
Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Pečená jehněčí kýta
Orientální musaka
Musaka je u nás známá především z řecké kuchyně. Aby získala ten pravý orientální nádech, použijeme v našem receptu místo bešamelové omáčky jogurt.
Ingredience na orientální musaku:
- 1 kg lilků
- 4 rajčata
- cibule
- 1/2 svazku petržele
- 3 lžíce olivového oleje
- 300 g mletého jehněčího
- 1/8 l zeleninového vývaru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- pepř
- sůl
- 150 g jogurtu
- 3 vejce
- 2 lžíce mouky
- špetka prášku do pečiva
- máslo na formu
Příprava musaky:
Lilky omyjte a očistěte. Nákrájejte je na plátky, osolte a nechte 30 minut odpočívat. Rajčata omyjte, polovinu nakrájejte na kostičky a druhou polovinu na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Petržel omyjte a nasekejte. Osmahněte cibuli. Přidejte mleté maso. Po 10 minutách přidejte kostky rajčat, polovinu petržele a vývar. Okořeňte skořicí, solí a pepřem a nechte zakryté vařit asi 20 minut. Mezitím si předehřejte troubu na 180 stupňů. Lilky dosucha otřete a na zbytku oleje je opečte z každé strany asi minutu. Formu vymažte a střídavě pokládejte lilky a masovou směs. Končete masovou směsí, na kterou rozložte plátky rajčat. Pečte v troubě na 160 stupňů asi 30 minut. Smíchejte jogurt, vejce, prášek do pečiva a zbylou petržel, osolte, opepřete, směsí přelijte musaku a pečte dalších 10 minut.Autor: Jada
Orientální musaka. Musaka je u nás známá především z řecké kuchyně. Aby získala ten pravý orientální nádech, použijeme v našem receptu místo bešamelové omáčky jogurt. Musaka..
Nejlepší recept
350
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ