Vynikající uzbecký jehněčí pilaf
Indické jehněčí korma
Pečený jehněčí krk na česneku
Jehněčí pro zamilované
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Orientální musaka
Indické jehněčí korma
Pečený jehněčí krk na česneku
Jehněčí pro zamilované
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Orientální musaka
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf

Pilaf je skvělým chodem z orientální kuchyně. Existuje mnoho variant, jak pilaf uvařit, ale hlavní složkou je vždy rýže. Dnes si připravíme jehněčí pilaf, jehož recept pochází z Uzbekistánu.
Ingredience na jehněčí pilaf:
- 600 g jehněčího
- 3 cibule
- 600 g mrkve
- 700 g rýže
- 2 palice česneku
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- 1-2 chilli papričky
- 100 ml oleje
- koření dle chuti
Příprava jehněčího pilafu:
1. Mrkev nakrájejte na proužky, cibuli na polokroužky a maso na malé kousky.
2. Na velké pánvi s tlustým dnem rozehřejte olej. Osmahněte na něm dozlatova cibuli.
3. Přidejte kousky masa a vařte je na mírném ohni.
4. Přidejte mrkev a vařte, dokud mrkev nezměkne. Vše neustále míchejte.
5. Do pánve nalijte horkou vodu. Přidejte stroužky česneku, sůl, pepř a koření. Vše přikryjeme a dusíme 30-40 minut. Voda by se měla zredukovat více než o polovinu.
6. Rýži několikrát propláchněte.
7. Přidejte ji k masu a dobře promíchejte.
8. Nalijte do pánve asi centimetr teplé vody a při vysoké teplotě vařte.
9. Když se voda začne vařit, začněte směs míchat. Nechte asi 20 minut, než se voda odpaří a můžete podávat.
Autor: Jad
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf. Pilaf je skvělým chodem z orientální kuchyně. Existuje mnoho variant, jak pilaf uvařit, ale hlavní složkou je vždy rýže.
Nejlepší recept
301
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ