Vynikající uzbecký jehněčí pilaf

13.01 2016|Jehněčí maso
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf

Pilaf je skvělým chodem z orientální kuchyně. Existuje mnoho variant, jak pilaf uvařit, ale hlavní složkou je vždy rýže. Dnes si připravíme jehněčí pilaf, jehož recept pochází z Uzbekistánu.

Ingredience na jehněčí pilaf:

  • 600 g jehněčího
  • 3 cibule
  • 600 g mrkve
  • 700 g rýže
  • 2 palice česneku
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1-2 chilli papričky
  • 100 ml oleje
  • koření dle chuti

Příprava jehněčího pilafu:


1. Mrkev nakrájejte na proužky, cibuli na polokroužky a maso na malé kousky.

2. Na velké pánvi s tlustým dnem rozehřejte olej. Osmahněte na něm dozlatova cibuli.

3. Přidejte kousky masa a vařte je na mírném ohni.

4. Přidejte mrkev a vařte, dokud mrkev nezměkne. Vše neustále míchejte.

5. Do pánve nalijte horkou vodu. Přidejte stroužky česneku, sůl, pepř a koření. Vše přikryjeme a dusíme 30-40 minut. Voda by se měla zredukovat více než o polovinu.

6. Rýži několikrát propláchněte.

7. Přidejte ji k masu a dobře promíchejte.

8. Nalijte do pánve asi centimetr teplé vody a při vysoké teplotě vařte.

9. Když se voda začne vařit, začněte směs míchat. Nechte asi 20 minut, než se voda odpaří a můžete podávat.

Autor: Jad

Vynikající uzbecký jehněčí pilaf. Pilaf je skvělým chodem z orientální kuchyně. Existuje mnoho variant, jak pilaf uvařit, ale hlavní složkou je vždy rýže.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ