Indické jehněčí korma
Pečený jehněčí krk na česneku
Jehněčí pro zamilované
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Pečená jehněčí kýta
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf
Pečený jehněčí krk na česneku
Jehněčí pro zamilované
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Pečená jehněčí kýta
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf
Indické jehněčí korma
Indická kuchyně je typická svou barevností a rozmanitostí chutí. Dnes si připravíme jehněčí maso korma v kořeněné omáčce s jogurtem
Ingredience na jehněčí korma:
- 1 kg vykostěného jehněčího masa nakrájeného na 3 cm kostky
- 1 střední cibule
- 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 3 stroužky nahrubo nasekaného česneku
- 1 lžíce koriandru (semeno)
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 čajová lžička kardamonu
- 1/2 lžičky soli
- 1 čajová lžička chilli
- 2 lžíce ghí
- 1 střední cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1/2 hrnku jogurtu
Příprava jehněčího korma:
Cibuli, zázvor, česnek, semínka koriandru, kmín, kardamom, sůl a chilli dejte do hmoždíře a rozetřete do hladké pasty. Přidejte směs koření na jehněčí maso a dobře promícháme. Rozehřejte si wok.
- Přidejte nasekanou cibuli a restujte až cibule změkne.
- Jehněčí omyjte, osušte a nakrájejte na 3 cm kostky.
- Dejte do woku a za stálého míchání vařte po dobu 8-10 minut, dokud jehněčí kostky nejsou opečené.
- Přidejte rajčatový protlak a 2 lžíce jogurtu a míchejte. Až se tekutina odpaří, přidejte zbylý jogurt.
- Zakryjte pánev a duste na mírném ohni po dobu 30 minut za občasného míchání.
Podávejte s rýží.
Autor: Pavla
Indická kuchyně je typická svou barevností a rozmanitostí chutí. Dnes si připravíme jehněčí maso Korma v kořeněné omáčce s jogurtem
Nejlepší recept
336
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Lunov|05.06 2017 13:24
Vypada to dobre a jednoduse, ale je to psany nejak napreskacku, moc teda nechapu co jak kam a kdy.
Odpovědět
2