Indické jehněčí korma

28.07 2015|Jehněčí maso
Indické jehněčí korma

Indická kuchyně je typická svou barevností a rozmanitostí chutí. Dnes si připravíme jehněčí maso korma v kořeněné omáčce s jogurtem

Ingredience na jehněčí korma:

  • 1 kg vykostěného jehněčího masa nakrájeného na 3 cm kostky
  • 1 střední cibule
  • 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 3 stroužky nahrubo nasekaného česneku
  • 1 lžíce koriandru (semeno)
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 čajová lžička kardamonu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 čajová lžička chilli
  • 2 lžíce ghí
  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 hrnku jogurtu

Příprava jehněčího korma:


Cibuli, zázvor, česnek, semínka koriandru, kmín, kardamom, sůl a chilli dejte do hmoždíře a rozetřete do hladké pasty. Přidejte směs koření na jehněčí maso a dobře promícháme. Rozehřejte si wok.
  1. Přidejte nasekanou cibuli a restujte až cibule změkne.
  2. Jehněčí omyjte, osušte a nakrájejte na 3 cm kostky.
  3. Dejte do woku a za stálého míchání vařte po dobu 8-10 minut, dokud jehněčí kostky nejsou opečené.
  4. Přidejte rajčatový protlak a 2 lžíce jogurtu a míchejte. Až se tekutina odpaří, přidejte zbylý jogurt.
  5. Zakryjte pánev a duste na mírném ohni po dobu 30 minut za občasného míchání.

Podávejte s rýží.

Autor: Pavla

Indická kuchyně je typická svou barevností a rozmanitostí chutí. Dnes si připravíme jehněčí maso Korma v kořeněné omáčce s jogurtem
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Lunov|05.06 2017 13:24
Vypada to dobre a jednoduse, ale je to psany nejak napreskacku, moc teda nechapu co jak kam a kdy.
Odpovědět
 2