Jehněčí pro zamilované

20.06 2015|Jehněčí maso
Jehněčí pro zamilované

Tento recept na jehněčí s rozmarýnem a mátovým demi-glace je ideální pro slavnostní příležitosti ve dvou. Jehněčí podáváme s pečenými brambory a dušenými zelenými fazolkami.

Ingredience na jehněčí:

  • 6 kousků jehněčího s kostí
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • 4 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 4 mrkve na kostičky
  • 1 šálek celerových listů
  • 1 šálek portského vína
  • 1 šálek červeného vína
  • kuřecí vývar
  • 9 snítek čerstvé máty
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 šálek mátového želé
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1/4 šálku strouhanky


Příprava jehněčího:


1. Zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte na ně kousky jehněčího masa. Opepřete a osolte. Snižte teplotu a přidejte 4 stroužky utřeného česneku, nasekanou cibuli, mrkev na kostičky, kousky celerových listů, portské víno, bílé víno a kuřecí vývar. Směs duste asi 8 hodin.

2. V dalším menším hrnci smíchejte mátu, rozmarýn, mátové želé a duste. Po chvíli přidejte portského víno nebo vývar a duste, dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci. Udržujte v teple, dokud se nedopeče jehněčí.

3. Troubu si rozehřejte na 230 stupňů. Pekáč potřete olivovým oleje, maso opět osolte, opepřete a přidejte česnek. Povrch masa posypejte strouhankou a pečte dle pootřeby.

4. Jakmile bude jehněčí měkké, výjměte jej z trouby, polijte semi-glace omáčkou a ozdobte čerstvou mátou.

Autor: JaDa

Jehněčí pro zamilované. Tento recept na jehněčí s rozmarýnem a mátovým demi-glace je ideální pro slavnostní příležitosti ve dvou. Jehněčí podáváme s pečenými brambory a dušenými zelenými fazolkami.
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ