Jehněčí pro zamilované
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Pečená jehněčí kýta
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Pečený jehněčí krk na česneku
Indické jehněčí korma
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu
Pečená jehněčí kýta
Jehněčí kotletky s balzamikovou redukcí
Jehněčí tajine - vůně Afriky, která vás omámí
Pečený jehněčí krk na česneku
Indické jehněčí korma
Vynikající uzbecký jehněčí pilaf
Jehněčí pro zamilované

Tento recept na jehněčí s rozmarýnem a mátovým demi-glace je ideální pro slavnostní příležitosti ve dvou. Jehněčí podáváme s pečenými brambory a dušenými zelenými fazolkami.
Ingredience na jehněčí:
- 6 kousků jehněčího s kostí
- olivový olej
- sůl a pepř
- 4 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 4 mrkve na kostičky
- 1 šálek celerových listů
- 1 šálek portského vína
- 1 šálek červeného vína
- kuřecí vývar
- 9 snítek čerstvé máty
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 1 šálek mátového želé
- 1 lžíce mletého česneku
- 1/4 šálku strouhanky
Příprava jehněčího:
1. Zahřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte na ně kousky jehněčího masa. Opepřete a osolte. Snižte teplotu a přidejte 4 stroužky utřeného česneku, nasekanou cibuli, mrkev na kostičky, kousky celerových listů, portské víno, bílé víno a kuřecí vývar. Směs duste asi 8 hodin.
2. V dalším menším hrnci smíchejte mátu, rozmarýn, mátové želé a duste. Po chvíli přidejte portského víno nebo vývar a duste, dokud směs nezíská sirupovitou konzistenci. Udržujte v teple, dokud se nedopeče jehněčí.
3. Troubu si rozehřejte na 230 stupňů. Pekáč potřete olivovým oleje, maso opět osolte, opepřete a přidejte česnek. Povrch masa posypejte strouhankou a pečte dle pootřeby.
4. Jakmile bude jehněčí měkké, výjměte jej z trouby, polijte semi-glace omáčkou a ozdobte čerstvou mátou.
Autor: JaDa
Jehněčí pro zamilované. Tento recept na jehněčí s rozmarýnem a mátovým demi-glace je ideální pro slavnostní příležitosti ve dvou. Jehněčí podáváme s pečenými brambory a dušenými zelenými fazolkami.
Nejlepší recept
330
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ