Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu

08.10 2015|Jehněčí maso
Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu

Následující recept na jehněčí kolínka je naprosto geniální. Jehněčí maso je tak jemné, že se doslova rozpouští na jazyku. Ideální je v kombinaci s vařenou zeleninou na másle a bramborovou kaší.

Ingredience na jehněčí kolínko:

  • 4 jehněčí kolínka
  • 5 stroužků česneku
  • cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu
  • hrnek suchého bílého vína
  • sůl a pepř

Příprava jehněčího kolínka:

Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm jehněčí kolínka ze všech stran. Mělo by to trvat zhruba 12 minut. Maso přemístěte na talíř. Snižte teplotu a na pánev dejte nakrájený česnek na 30 až 40 sekund. Přidejte cibuli a smažte asi 6 až 8 minut. Vraťte do pánve maso, přidejte rozmarýn, sůl a pepř. Přilijte víno, zvyšte teplotu a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a duste asi 2 až 2,5 hodiny. Občas maso otočte.

Autor: JaDa

Jehněčí kolínko dušené v bílém víně a rozmarýnu. Následující recept na jehněčí kolínka je naprosto geniální. Jehněčí maso je tak jemné, že se doslova rozpouští na jazyku. Ideální je v kombinaci s vařenou zeleninou na
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ