Zelný štrůdl

11.07 2015|Vepřové maso
Zelný štrůdl

Přemýšlíte, co udělat k večeři? Co takhle šťavnatý zelný štrůdl s klobáskou nebo uzeným masem? Touhle pochoutkou nasytíte celou rodinu.

Ingredience na zelný štrůdl:

Těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 8 lžic vody
  • sůl

Náplň:
  • 500 g kysaného zelí
  • 300 g klobásy
  • sůl
  • 1 velká cibule

Příprava zelného štrůdlu:


1. Zelí osolíme a chvíli podusíme na troše vody. Slijeme vodu a zelí necháme okapat a vychladnout.

2. Na vál dáme asi tři čtvrtiny mouky. Osolíme, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce a přidáme vodu. Vidličkou opatrně promícháme a pak rukama vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáváme další mouku, není nutné zapracovat všechnu.

3. Těsto rozválíme na dlouhý obdélník. Rozložíme na něj zelí, posypeme pokrájenou cibulí a klobásou (uzeným). Ještě jsem to chtěla posypat zelenou petrželkou, ale zapomněla jsem. Srolujeme jako závin a rozkrájíme ho na jednotlivé porce - asi 5-7 cm široké kousky.

4. Ty naskládáme do pekáče vymazaného tukem a podlijeme trochou vody (cca 200 ml). Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Po 15 minutách odkryjeme, každý kousek potřeme trochu olejem a dopečeme do zezlátnutí (asi 20 minut). Podáváme teplé.

Autor: Lada

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 12 účinků kysaného zelí na zdraví

Zelný štrůdl. Přemýšlíte, co udělat k večeři? Co takhle šťavnatý zelný štrůdl s klobáskou nebo uzeným masem? Touhle pochoutkou nasytíte celou rodinu.
Nejlepší recept

 332 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ