Zelný štrůdl
Vepřové kotlety se zelím
Léčo s klobásou
Masové koule na divoko
Zapečené šunkové rolky
Bramborové šišky se špenátem
Pečené uzené koleno na pivě
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Babiččiny špekové knedlíky
Vepřové kotlety se zelím
Léčo s klobásou
Masové koule na divoko
Zapečené šunkové rolky
Bramborové šišky se špenátem
Pečené uzené koleno na pivě
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Babiččiny špekové knedlíky
Zelný štrůdl
Přemýšlíte, co udělat k večeři? Co takhle šťavnatý zelný štrůdl s klobáskou nebo uzeným masem? Touhle pochoutkou nasytíte celou rodinu.
Ingredience na zelný štrůdl:
Těsto:
Náplň:
- 500 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 8 lžic vody
- sůl
Náplň:
- 500 g kysaného zelí
- 300 g klobásy
- sůl
- 1 velká cibule
Příprava zelného štrůdlu:
1. Zelí osolíme a chvíli podusíme na troše vody. Slijeme vodu a zelí necháme okapat a vychladnout.
2. Na vál dáme asi tři čtvrtiny mouky. Osolíme, vyhloubíme důlek a rozklepneme do něj vejce a přidáme vodu. Vidličkou opatrně promícháme a pak rukama vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáváme další mouku, není nutné zapracovat všechnu.
3. Těsto rozválíme na dlouhý obdélník. Rozložíme na něj zelí, posypeme pokrájenou cibulí a klobásou (uzeným). Ještě jsem to chtěla posypat zelenou petrželkou, ale zapomněla jsem. Srolujeme jako závin a rozkrájíme ho na jednotlivé porce - asi 5-7 cm široké kousky.
4. Ty naskládáme do pekáče vymazaného tukem a podlijeme trochou vody (cca 200 ml). Přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C. Po 15 minutách odkryjeme, každý kousek potřeme trochu olejem a dopečeme do zezlátnutí (asi 20 minut). Podáváme teplé.
Autor: Lada
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 12 účinků kysaného zelí na zdraví
Zelný štrůdl. Přemýšlíte, co udělat k večeři? Co takhle šťavnatý zelný štrůdl s klobáskou nebo uzeným masem? Touhle pochoutkou nasytíte celou rodinu.
Nejlepší recept
Téma: Rychlý oběd
332
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ