Babiččiny špekové knedlíky

06.08 2015|Vepřové maso

Babiččiny špekové knedlíky se slaninou nebo uzeným masem jsou skvělou volbou pro vydatný oběd. Knedlíky můžete podávat s dušeným špenátem, se zelím a osmaženou cibulkou, případně s rajskou omáčkou.

Ingredience na špekové knedlíky:

  • 350 g včerejších rohlíků (8 kusů)
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 - 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • 200 ml mléka
  • 6 lžic hrubé mouky
  • 1 lžíce rozpuštěné hery
  • zelená petrželka
  • sůl
  • pepř

Příprava babiččiných špekových knedlíků:


1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na lžíci oleje opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a na slanině necháme zesklovatět. Přidáme k rohlíkům a promícháme.

2. Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku, heru, posekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3. Necháme půl hodiny odpočinout. Pak z hmoty vytvarujeme osm kulatých knedlíků - jde to dobře mokrýma rukama - a ty uvaříme buď v osolené vodě nebo v páře. Vaří se 15 - 20 minut.

Autor: Jarka

Babiččiny špekové knedlíky. Babiččiny špekové knedlíky se slaninou nebo uzeným masem jsou skvělou volbou pro vydatný oběd. Knedlíky můžete podávat s dušeným špenátem, se zelím a osmaženou cibulkou
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Panelak|23.07 2019 14:23
Těsto je řídké a nedrží při sobě,je to blbý recept!
Odpovědět
 0