Babiččiny špekové knedlíky
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Pečené uzené koleno na pivě
Bramborové šišky se špenátem
Zelný štrůdl
Fazolový guláš
Zapečené brambory s pohankou
Vepřové azu
Vepřové plátky s tarhoňou
Maminčiny bramborové knedlíky s uzeným masem
Pečené uzené koleno na pivě
Bramborové šišky se špenátem
Zelný štrůdl
Fazolový guláš
Zapečené brambory s pohankou
Vepřové azu
Vepřové plátky s tarhoňou
Babiččiny špekové knedlíky

Babiččiny špekové knedlíky se slaninou nebo uzeným masem jsou skvělou volbou pro vydatný oběd. Knedlíky můžete podávat s dušeným špenátem, se zelím a osmaženou cibulkou, případně s rajskou omáčkou.
Ingredience na špekové knedlíky:
- 350 g včerejších rohlíků (8 kusů)
- 200 g anglické slaniny
- 1 - 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- 6 lžic hrubé mouky
- 1 lžíce rozpuštěné hery
- zelená petrželka
- sůl
- pepř
Příprava babiččiných špekových knedlíků:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na lžíci oleje opečeme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a na slanině necháme zesklovatět. Přidáme k rohlíkům a promícháme.
2. Vejce rozšleháme v mléce a nalijeme na rohlíky. Přidáme mouku, heru, posekanou zelenou petrželku, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
3. Necháme půl hodiny odpočinout. Pak z hmoty vytvarujeme osm kulatých knedlíků - jde to dobře mokrýma rukama - a ty uvaříme buď v osolené vodě nebo v páře. Vaří se 15 - 20 minut.
Autor: Jarka
Babiččiny špekové knedlíky. Babiččiny špekové knedlíky se slaninou nebo uzeným masem jsou skvělou volbou pro vydatný oběd. Knedlíky můžete podávat s dušeným špenátem, se zelím a osmaženou cibulkou
Nejlepší recept
343
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Panelak|23.07 2019 14:23
Těsto je řídké a nedrží při sobě,je to blbý recept!
Odpovědět
0