Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové azu
Zapečené brambory s pohankou
Fazolový guláš
Babiččiny špekové knedlíky
Kapustové karbenátky
Zadělávaná kapusta
Hamburská kýta na smetaně
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Vepřové azu
Zapečené brambory s pohankou
Fazolový guláš
Babiččiny špekové knedlíky
Kapustové karbenátky
Zadělávaná kapusta
Hamburská kýta na smetaně
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové plátky s tarhoňou jsou ideálním tipem na večeři. K vepřovému s tarhoňou se skvěle hodí kyselý okurek.
Ingredience na vepřové plátky s tarhoňou:
- 750 g vepřové kýty
- sůl
- mletý pepř
- sušená červená paprika
- 500 g tarhoně
- 100 g slaniny
- 1 velká cibule
- 1,2 l vývaru ( i z kostky)
- sádlo nebo olej
Příprava vepřových plátků s tarhoňou:
1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, opaprikujeme.
2. Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a na troše tuku usmažíme dozlatova. Přisypeme tarhoňu a za stálého míchání opékáme, až tarhoňa lehce zezlátne. Zalijeme ji horkým vývarem, osolíme, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C.
3. Maso opečeme z obou stran na rozpáleném tuku doměkka.
4. Tarhoňu po 20 minutách vytáhneme z trouby, na povrch naskládáme opečené maso, každý plátek polijeme lžící výpeku z pánve a přikryté vrátíme do trouby. Pečeme dalších asi 20 minut.
Autor: Jíťa
Vepřové plátky s tarhoňou si dopřejte třeba k večeři. K vepřovému masu a tarhoni se určitě hodí kyselá okurka. Pokud chcete vepřové plátky
Nejlepší recept
324
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ