Vepřové azu

12.02 2015|Vepřové maso
Vepřové azu

Azu je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Obvykle se připravuje z hovězího masa, dnes si jej však uděláme z vepřového. Kromě masa přidáme mrkev, kukuřici, fazole a koření.

Ingredience na vepřové azu:

  • 500 g vepřového masa
  • 2 větší cibule
  • 6 lžic kečupu
  • olej
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 1 plechovka fazolí s chilli omáčkou
  • 1-2 mrkve
  • sůl
  • worchestrová omáčka
  • 1 hrnek rýže

Příprava vepřového azu:


1. Maso nakrájejte na kousky a promíchejte se dvěma lžícemi oleje. Nechte minimálně hodinu odpočinout, můžete však i přes noc.

2. Rozehřejte olej a maso ze všech stran osmahněte. Osolte, zastříkněte worchestrovou omáčkou a přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno posekanou cibuli.

3. Chvíli společně opékejte. Pak přidejte scezenou kukuřici, fazole i s omáčkou, kečup a promíchejte. Podlijte troškou vody a pod pokličkou chvíli poduste.

4. Nakonec vmíchejte běžným způsobem uvařenou rýži. Podávejte se zeleninovým salátem.

Autor: Lily

Vepřové azu. Azu je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Obvykle se připravuje z hovězího masa, dnes si jej však uděláme z vepřového. Kromě masa přidáme mrkev, kukuřici, fazole a koření.
Nejlepší recept

 319 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ