Hamburská kýta na smetaně

13.08 2015|Vepřové maso
Hamburská kýta na smetaně

Hamburská vepřová kýta na smetaně je vynikajícím hlavním chodem pro speciální příležitost. Hamburskou kýtu podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborovou kaší.

Ingredience na hamburskou kýtu na smetaně:

  • 500 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g)
  • 2 lžíce oleje
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 plátek citronu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2-3 sterilované okurky
  • 100 g šunky

Příprava hamburské kýty na smetaně:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

2. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a z obou stran prudce opečeme.

3. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření, citron a kořenovou zeleninu. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa.

4. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.

5. Z hrnce vybereme citron a koření. Šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka a přecedíme.

6. Ve smetaně rozkvedláme mouku, přes sítko vlijeme do omáčky, rozmícháme a 10-15 minut povaříme.

7. Okurky a šunku pokrájíme na drobné kostičky (nebo nastrouháme) a na posledních 5-10 minut vaření přidáme do omáčky. Podle chuti dosolíme a vrátíme do omáčky maso.

Autor: Šárka

Hamburská vepřová kýta na smetaně je vynikajícím hlavním chodem pro speciální příležitost. Hamburskou kýtu podáváme s houskovým knedlíkem. Hamburská kýta na smetaně
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ