Hamburská kýta na smetaně
Zadělávaná kapusta
Kapustové karbenátky
Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové azu
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Vepřové kotlety s pestem
Vepřová pečeně na švestkách
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Zadělávaná kapusta
Kapustové karbenátky
Vepřové plátky s tarhoňou
Vepřové azu
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Vepřové kotlety s pestem
Vepřová pečeně na švestkách
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Hamburská kýta na smetaně
Hamburská vepřová kýta na smetaně je vynikajícím hlavním chodem pro speciální příležitost. Hamburskou kýtu podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborovou kaší.
Ingredience na hamburskou kýtu na smetaně:
- 500 g vepřové kýty
- 1 cibule
- 1 sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g)
- 2 lžíce oleje
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 1 plátek citronu
- sůl
- mletý pepř
- 250 ml smetany na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- 2-3 sterilované okurky
- 100 g šunky
Příprava hamburské kýty na smetaně:
1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.
2. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a z obou stran prudce opečeme.
3. Podlijeme horkou vodou, přidáme koření, citron a kořenovou zeleninu. Pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
4. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple.
5. Z hrnce vybereme citron a koření. Šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka a přecedíme.
6. Ve smetaně rozkvedláme mouku, přes sítko vlijeme do omáčky, rozmícháme a 10-15 minut povaříme.
7. Okurky a šunku pokrájíme na drobné kostičky (nebo nastrouháme) a na posledních 5-10 minut vaření přidáme do omáčky. Podle chuti dosolíme a vrátíme do omáčky maso.
Autor: Liv
Hamburská vepřová kýta na smetaně je vynikajícím hlavním chodem pro speciální příležitost. Hamburskou kýtu podáváme s houskovým knedlíkem. Hamburská kýta na smetaně
Nejlepší recept
343
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ