Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Vepřová pečeně na švestkách
Vepřové kotlety s pestem
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Hamburská kýta na smetaně
Zapečené vepřové kotlety
Vepřové maso v těstíčku
Pečený bůček na bramborách
Vepřové nudličky po čínsku
Vepřová pečeně na švestkách
Vepřové kotlety s pestem
Vepřové kotlety na rozmarýnu
Hamburská kýta na smetaně
Zapečené vepřové kotlety
Vepřové maso v těstíčku
Pečený bůček na bramborách
Vepřové nudličky po čínsku
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Maso a brambory jsou vděčná kombinace. Když jsou ovšem pečeny v jednom hrnci, výsledek je naprosto geniální. Maso je šťavnaté a brambory mají vynikající chuť. Přesně takový je irský hrnec.
Ingredience na irský hrnec
- 600 g vepřového masa (plecko, kýta)
- 600 g brambor
- 2 velké mrkve
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl, tymián
- drcený bobkový list
- 2 hrnky vývaru (i z kostky)
- 1 lžíce sádla
Příprava irského hrnce:
1. Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno. Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
2. Na dno mísy (pekáče,remosky) dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem. Na brambory polovinu cibule, pak polovinu masa, posypat polovinou česneku, osolit, poprášit bobkovým listem a posypat polovinou mrkve. Všechno zopakovat. Poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem.
3. Všechno zalijeme vývarem, přiklopíme a dáme péct. Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená. Opatrně se solí, vývar může být slaný.
Autor: Liv
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory. Maso a brambory jsou vděčná kombinace. Když jsou ovšem pečeny v jednom hrnci, výsledek je naprosto geniální.
Nejlepší recept
325
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ