Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory

01.02 2016|Vepřové maso
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory

Maso a brambory jsou vděčná kombinace. Když jsou ovšem pečeny v jednom hrnci, výsledek je naprosto geniální. Maso je šťavnaté a brambory mají vynikající chuť. Přesně takový je irský hrnec.

Ingredience na irský hrnec

  • 600 g vepřového masa (plecko, kýta)
  • 600 g brambor
  • 2 velké mrkve
  • 2 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, tymián
  • drcený bobkový list
  • 2 hrnky vývaru (i z kostky)
  • 1 lžíce sádla

Příprava irského hrnce:


1. Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno. Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem. Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.

2. Na dno mísy (pekáče,remosky) dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem. Na brambory polovinu cibule, pak polovinu masa, posypat polovinou česneku, osolit, poprášit bobkovým listem a posypat polovinou mrkve. Všechno zopakovat. Poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem.

3. Všechno zalijeme vývarem, přiklopíme a dáme péct. Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená. Opatrně se solí, vývar může být slaný.

Autor: Liv

Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory. Maso a brambory jsou vděčná kombinace. Když jsou ovšem pečeny v jednom hrnci, výsledek je naprosto geniální.
Nejlepší recept

 308 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ