Pečený bůček na bramborách
Vepřové maso v těstíčku
Zapečené vepřové kotlety
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Vepřová pečeně na švestkách
Vepřové nudličky po čínsku
Vepřový perkelt
Segedín z krkovice
Vepřové ragú s okurkou
Vepřové maso v těstíčku
Zapečené vepřové kotlety
Irský hrnec - šťavnaté maso pečené společně s brambory
Vepřová pečeně na švestkách
Vepřové nudličky po čínsku
Vepřový perkelt
Segedín z krkovice
Vepřové ragú s okurkou
Pečený bůček na bramborách

Pečený bůček na bramborách je sice trošku nezdravý, zato však naprosto vynikající. Když si jej dopřejete jen občas, určitě to vaší štíhlé linii neuškodí.
Ingredience na pečený bůček:
- 1 kg bůčku
- 600 g brambor
- 2-3 velké cibule
- 200 g žampionů
- 8-10 stroužků česneku
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky mleté papriky
- zelená petrželka
Příprava pečeného bůčku:
1. Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Potom maso rozkrojíme na 4 plátky.
2. Rozmačkaný česnek důkladně promícháme se solí a paprikou. Touto směsí potřeme plátky bůčku ze všech stran a necháme uležet.
3. Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Žampiony očistíme na nakrájíme na větší kousky.
4. V hlubším pekáči promícháme brambory s cibulí a žampiony.
5. Na tuto směs naskládáme okořeněné plátky bůčku.
6. Trochu podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C do změknutí masa, cca 60 minut.
7. Upečený bůček vyndáme z pekáče a bramborovou směs promícháme s posekanou zelenou petrželkou. Maso na pekáč vrátíme a ještě dáme na dvacet minut do vypnuté trouby dojít.
Autor:
Pečený bůček na bramborách je sice trošku nezdravý, zato však naprosto vynikající. Když si jej dopřejete jen občas, určitě to vaší štíhlé linii neuškodí. Pečený bůček na bramborách
Nejlepší recept
344
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ