Vepřový perkelt

07.08 2015|Vepřové maso
Vepřový perkelt

Vepřový perkelt je vděčné jídlo, kterým nakrmíte celou rodinu. Příprava perkeltu není vůbec složitá, což oceníte, pokud nemáte příliš času. Ideální přílohou je rýže.

Ingredience na vepřový perklet:

  • 500 g vepřového masa (kýta nebo plecko)
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 velká cibule
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • špetka mleté pálivé papriky
  • 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
  • olej nebo sádlo
  • několik stroužků česneku (není nutné)

Příprava vepřového perkletu:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na drobné kostičky.

2. Na rozpálený tuk nasypeme slaninu s cibulí a společně osmahneme. Až cibule zesklovatí a slanina se částečně rozškvaří, vmícháme mletou papriku, přisypeme maso a za stálého míchání opečeme do zatažení.

3. Pak podlijeme trochou vody, osolíme, okořeníme pálivou paprikou a pod pokličkou dusíme.

4. Zatím nakrájíme omyté papriky na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kousky.

5. Po dvaceti minutách dušení masa přidáme papriky, za dalších asi 15 minut rajčata a dodusíme doměkka. Nakonec vmícháme protlak, necháme přejít varem a odstavíme. Do hotového můžeme vmíchat rozmačkaný česnek podle chuti.

Autor: Dana

Vepřový perkelt je vděčné jídlo, kterým nakrmíte celou rodinu. Příprava perkeltu není vůbec složitá, což oceníte, pokud nemáte příliš času. Ideální přílohou je rýže. Vepřový perkelt
Nejlepší recept

 340 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ