Segedín z krkovice
Vepřový perkelt
Vepřové nudličky po čínsku
Pečený bůček na bramborách
Vepřové maso v těstíčku
Vepřové ragú s okurkou
Vepřové kotlety po maďarsku
Vepřová pečeně s nádivkou
Vepřové kotlety v majonéze
Vepřový perkelt
Vepřové nudličky po čínsku
Pečený bůček na bramborách
Vepřové maso v těstíčku
Vepřové ragú s okurkou
Vepřové kotlety po maďarsku
Vepřová pečeně s nádivkou
Vepřové kotlety v majonéze
Segedín z krkovice

Segedín z kvalitního masa nasytí celou rodinu. Dnes pro vás máme recept na segedín z vepřové krkovice. Hotový pokrm podávám s chlebem nebo knedlíkem-
Ingredience na segedín z krkovice:
- 1 kg vepřové krkovice
- 2 lžíce sádla
- 4-5 cibulí
- 500 g kysaného zelí
- 250 g zakysané smetany
- sůl
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžíce podravky
- 1 lžička drceného kmínu
- 3 lžíce oleje
Příprava segedínu z krkovice:
1. Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.
2. V kastrolu zahřejeme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme maso a za častého míchání opečeme do zhnědnutí.
3. Ve 3 lžících oleje rozmícháme papriku, kmín a podravku. Tuto směs vylijeme na opečené maso a mícháme, až se všechno rozvnoměrně zabarví do oranžova.
4. Osolíme a podlijeme trochou horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka.
5. Až je maso téměř měkké (asi za 1-1,5 hodiny), přidáme scezené zelí a dál dusíme do úplného změknutí. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.
6. Až je maso měkké, přidáme smetanu, promícháme a necháme ještě asi 5 minut povařit.
Autor: Líba
Segedín z krkovice je sytý pokrm, který se hodí jako hlavní chod k obědu i večeři. Segedín z krkovice podáváme s knedlíkem nebo chlebem
Nejlepší recept
318
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ