Segedín z krkovice

29.09 2015|Vepřové maso
Segedín z krkovice

Segedín z kvalitního masa nasytí celou rodinu. Dnes pro vás máme recept na segedín z vepřové krkovice. Hotový pokrm podávám s chlebem nebo knedlíkem-

Ingredience na segedín z krkovice:

  • 1 kg vepřové krkovice
  • 2 lžíce sádla
  • 4-5 cibulí
  • 500 g kysaného zelí
  • 250 g zakysané smetany
  • sůl
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžíce podravky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 lžíce oleje

Příprava segedínu z krkovice:


1. Omyté a osušené maso pokrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme.

2. V kastrolu zahřejeme sádlo a zpěníme na něm cibuli. Jakmile začne cibule zlátnout, přidáme maso a za častého míchání opečeme do zhnědnutí.

3. Ve 3 lžících oleje rozmícháme papriku, kmín a podravku. Tuto směs vylijeme na opečené maso a mícháme, až se všechno rozvnoměrně zabarví do oranžova.

4. Osolíme a podlijeme trochou horké vody. Pod pokličkou dusíme doměkka.

5. Až je maso téměř měkké (asi za 1-1,5 hodiny), přidáme scezené zelí a dál dusíme do úplného změknutí. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.

6. Až je maso měkké, přidáme smetanu, promícháme a necháme ještě asi 5 minut povařit.

Autor: Líba

Segedín z krkovice je sytý pokrm, který se hodí jako hlavní chod k obědu i večeři. Segedín z krkovice podáváme s knedlíkem nebo chlebem
Nejlepší recept

 318 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ