Vepřová pečeně s nádivkou
Vepřové kotlety po maďarsku
Vepřové ragú s okurkou
Segedín z krkovice
Vepřový perkelt
Vepřové kotlety v majonéze
Vepřové kotlety po srbsku
Vepřové kotlety s cibulí
Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa
Vepřové kotlety po maďarsku
Vepřové ragú s okurkou
Segedín z krkovice
Vepřový perkelt
Vepřové kotlety v majonéze
Vepřové kotlety po srbsku
Vepřové kotlety s cibulí
Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa
Vepřová pečeně s nádivkou
Vepřová pečeně s nádivkou je ideálním chodem pro slavnostní příležitost. Pečeni podáváme s bramborovou kaší případně se zeleninovým salátem.
Ingredience na vepřovou pečeni s nádivkou:
- 1 kg vepřové pečeně bez kosti
- hrstka čerstvých rozmarýnových lístků
- mořská sůl
- mletý pepř
- 250 g toustového chleba
- olivový olej
- 2 červené cibule
- 4 stroužky česneku
- hrstka lístků tymiánu
- hrst mandlí nebo oříšků kešu
- 4 lžíce balzamikového octa
Příprava vepřové pečeně s nádivkou:
1. Nejdříve připravíme nádivku: krajíčky toustového chleba opečeme v toustovači (nebo na sucho na pánvi nebo v troubě). Na 2 lžících oleje zpěníme nadrobno posekanou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Přidáme posekané mandle (kešu) a tymián. Za stálého míchání smažíme do změknutí cibule (cca 8 minut).
2. Odstavíme. Směs osolíme, opepříme, vmícháme ocet, opečený chléb natrhaný na kousky a 5-6 lžic oleje. Důkladně promícháme, nejlépe rukama, aby se vše spojilo. Ochutnáme, podle potřeby dosolíme a necháme vychladnout.
3. Omyté a osušené maso položíme na větší prkénko. Ostrým nožem ho asi v jedné třetině odshora podélně rozkrojíme (vodorovně), ale nedokrojíme a rozevřeme jako knihu. Silnější část opět rozřízneme a otevřeme na druhou stranu. Tím vznikne velký masový plát.
4. Ostrým nožem do masa nařežeme mřížku asi 1 cm hluboko.
5. Lístky rozmarýnu utřeme se dvěma lžičkami soli a tuto směs vetřeme do zářezů v mase.
6. Na maso rovnoměrně rozložíme nádivku a plát opatrně srolujeme do rolády. Kuchyňským provázkem převážeme.
7. Roládu ze všech stran osolíme, opepříme a uložíme do pekáčku vytřeného olejem. Podlijeme trochou vody a upečeme doměkka. Během pečení občas otočíme, případně podlejeme. Ke konci pečení odstraníme pokličku a dopečeme dozlatova.
8. Upečenou pečeni necháme chvíli odpočinout a až potom nakrájíme na plátky.
Autor: Albert
Vepřová pečeně s nádivkou je velmi chutný recept, který jsem našla v časopisu Albert. Nadívaná vepřová pečeně se skvělé hodí na slavnostní příležitosti
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ