Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa

14.08 2015|Vepřové maso
Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa

Segedínský guláš z vepřového masa je chloubou maďarské kuchyně, v té české se ovšem zabydlel úplně stejně.

Ingredience na segedínský guláš z vepřového masa:

pro 3 osoby
170 kcal na 100 g
70 min.
  • 500 g vepřové plece
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžičky mleté papriky sladké
  • špetka mleté papriky pálivé
  • drcený kmín
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce hladké mouky

Příprava segedínského guláše z vepřového masa:


1. Na sádle orestujeme pokrájenou cibuli. Přidáme maso a opečeme. Osolíme, okořeníme a ještě chvíli opékáme. Až maso pustí šťávu, podlijeme troškou vody a pod pokličkou dusíme do poloměkka.

2. K poloměkkému masu přidáme zelí, promícháme a dusíme do úplného změknutí. Až je maso i zelí měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, promícháme a chvíli povaříme, než se začne oddělovat tuk.

3. Na talíři můžeme ozdobit kopečkem zakysané smetany. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

Autor: Liv

Segedínský guláš z vepřového masa je chloubou maďarské kuchyně, v té české se ovšem zabydlel úplně stejně.
Nejlepší recept

 357 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Jája|14.08 2015 21:18
segedínský guláš děláme obvykle se zakysanou smetanou a je taky super
Odpovědět
 5