Vepřové na smetaně
Vepřové závitky s pestem
Dušené vepřové plecko s mrkví
Vepřový steak s rajčaty a bazalkou
Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa
Vepřové maso s červenými fazolemi
Vepřové kotlety na smetaně
Pravý zabijačkový guláš
Pečené vepřové koleno na pivě
Vepřové závitky s pestem
Dušené vepřové plecko s mrkví
Vepřový steak s rajčaty a bazalkou
Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa
Vepřové maso s červenými fazolemi
Vepřové kotlety na smetaně
Pravý zabijačkový guláš
Pečené vepřové koleno na pivě
Vepřové na smetaně
Vepřové na smetaně je klasika, kterou si milovníci české kuchyně určitě nenechají ujít. Vepřové podáváme s houskovým knedlíkem, nejlépe s tím domácím.
Ingredience na vepřové na smetaně:
- 600 g vepřového masa (kýta nebo plecko)
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- špetka tymiánu
- mletý pepř
- sůl
- 250 ml smetany na vaření
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce octa
- olej nebo sádlo
- zelená petrželka
Příprava vepřového na smetaně:
1. Cibuli nakrájíme na kousky, očištěnou zeleninu také, jednu mrkev necháme celou.
2. Na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran omyté, osušené, osolené a opepřené maso (nejlépe v tlakovém hrnci).
3. Pak do hrnce přidáme všechnu zeleninu, nové koření, tymián a bobkový list. Podlijeme trochou horké vody nebo vývaru, uzavřeme a dusíme doměkka.
4. Měkké maso, celou mrkev a bobkové listy vytáhneme z hrnce. Ostatní rozmixujeme a přecedíme do kastrolu. Znovu povaříme, podle potřeby přilijeme vodu nebo vývar.
5. Ve smetaně rozkvedláme mouku (podle množství a požadované hustoty omáčky) a přes cedník nalijeme do kastrolu. Osladíme, okyselíme a chvíli povaříme. Dochutíme solí, a octem.
6. Nakonec do omáčky vmícháme na kousky posekanou mrkev a nadrobno pokrájenou petrželku a vložíme na plátky pokrájené maso.
Autor: Lída
Vepřové na smetaně si rádi připraví všichni příznivci české kuchyně. Sytý chod podáváme s domácm houskovým knedlíkem. Vepřové na smetaně je
Nejlepší recept
315
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ