Vepřové maso s červenými fazolemi

07.08 2015|Vepřové maso
Vepřové maso s červenými fazolemi

Vepřové maso s červenými fazolemi je ideální jídlo k večeři i k obědu. Pokrm si oblíbíte v kombinaci s čerstvým chlebem, rýží nebo těstovinami.

Ingredience na vepřové maso s červenými fazolemi:

  • 500 g vepřového masa (plecko, kýta)
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 150 g slaniny
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2-3 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku

Příprava vepřového maso s červenými fazolemi:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Očištěnou mrkev na kolečka, oloupanou cibuli nahrubo, slaninu na drobné kostičky.

2. V kastrolu zahřejeme 2-3 lžíce oleje, přidáme cibuli, slaninu a za stálého míchání osmažíme dozlatova.

3. Přidáme maso, opepříme a za občasného míchání opečeme dohněda.

4. Osolíme, přidáme bobkový list, dva nadrobno nakrájené stroužky česneku a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme.

5. Po 15 minutách přidáme mrkev a společně dodusíme doměkka (asi 20-25 minut).

6. Až je maso měkké, přidáme celý obsah plechovky s fazolemi, promícháme a necháme přejít varem. Odstavíme a vmícháme rozmačkaný zbylý stroužek česneku.

Autor: Zdena

Vepřové maso s červenými fazolemi. Vepřové maso s červenými fazolemi je ideální jídlo k večeři i k obědu. Pokrm si oblíbíte v kombinaci s čerstvým chlebem, rýží nebo těstovinami.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ