Pečené vepřové koleno na pivě

07.09 2015|Vepřové maso
Pečené vepřové koleno na pivě

Pečené vepřové koleno na pivě je lahůdka, kterou si milovníci pořádného kusu masa nemohou nechat ujít. Pečené koleno podáváme s chlebem, okurkou, křenem a hořčicí.

Ingredience na pečené vepřové koleno na pivě:

  • 1 vepřové uzené koleno
  • 3 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 2 cibule
  • 2 vrchovaté lžíce dobré hořčice
  • 5-7 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 150 ml piva

Příprava pečeného vepřového kolena na pivě:


1. Koleno důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1-1,5 litrem vody, přidáme nové koření a bobkový list a uvaříme (asi hodinu).

2. Uvařené koleno vyjmeme a vykostíme. Vývar použijeme na polévku.

3. Horčici promícháme s rozmačkaným česnekem a touto směsí potřeme maso pokrájené na větší kousky.

4. Pekáč vytřeme olejem, na dno nasypeme na půlkolečka pokrájenou cibuli a naskládáme maso. Podlijeme pivem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapečeme asi půl hodiny.

Autor: Sandra

Pečené vepřové koleno na pivě je to pravé pro milovníky pořádného kusu masa. Krásně propečené vepřové koleno pečené v pivě se podává
Nejlepší recept

 344 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ