Pečené vepřové koleno na pivě
Pravý zabijačkový guláš
Vepřové kotlety na smetaně
Vepřové maso s červenými fazolemi
Vepřové na smetaně
Vepřový špíz na řecký způsob
Vepřová čína
Plněné vepřové závitky
Vepřové plátky na česneku
Pravý zabijačkový guláš
Vepřové kotlety na smetaně
Vepřové maso s červenými fazolemi
Vepřové na smetaně
Vepřový špíz na řecký způsob
Vepřová čína
Plněné vepřové závitky
Vepřové plátky na česneku
Pečené vepřové koleno na pivě
Pečené vepřové koleno na pivě je lahůdka, kterou si milovníci pořádného kusu masa nemohou nechat ujít. Pečené koleno podáváme s chlebem, okurkou, křenem a hořčicí.
Ingredience na pečené vepřové koleno na pivě:
- 1 vepřové uzené koleno
- 3 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 2 cibule
- 2 vrchovaté lžíce dobré hořčice
- 5-7 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- 150 ml piva
Příprava pečeného vepřového kolena na pivě:
1. Koleno důkladně omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme 1-1,5 litrem vody, přidáme nové koření a bobkový list a uvaříme (asi hodinu).
2. Uvařené koleno vyjmeme a vykostíme. Vývar použijeme na polévku.
3. Horčici promícháme s rozmačkaným česnekem a touto směsí potřeme maso pokrájené na větší kousky.
4. Pekáč vytřeme olejem, na dno nasypeme na půlkolečka pokrájenou cibuli a naskládáme maso. Podlijeme pivem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Zapečeme asi půl hodiny.
Autor: Sandra
Pečené vepřové koleno na pivě je to pravé pro milovníky pořádného kusu masa. Krásně propečené vepřové koleno pečené v pivě se podává
Nejlepší recept
344
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ