Pravý zabijačkový guláš

28.02 2013|Vepřové maso
Pravý zabijačkový guláš

Pravý zabíjačkový guláš je specialita, která se skvěle hodí na sobotní nebo nedělní oběd. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Kdo chce, může dozdobit syrovou cibulí.

Ingredience na pravý zabíjačkový guláš:

  • 400 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
  • 400 g vepřových jater
  • 1 lžíce sádla
  • 50 g slaniny
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sladká i pálivá mletá paprika
  • trocha majoránky
  • sůl a pepř
  • střída ze dvou krajíců chleba

Příprava zabíjačkového guláše:


1. Na rozehřátém sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle se slaninou. Omyté maso nakrájené na kostky ze všech stran zprudka opečeme v cibulovém základu.

2. Směs okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V polovině dušení přidáme omytá játra nakrájená na kostky, zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby znovu podlijeme a zvolna povaříme doměkka.

3. Zabíjačkový guláš občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme trochou vody nebo vývaru. Nakonec guláš osolíme, okořeníme majoránkou a dochutíme podle vlastní chuti.

Podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem, s pečivem, rýží, nebo těstovinami.

Pravý zabijačkový guláš. Poctivý zabíjačkový guláš je specialita, která se skvěle hodí na sobotní nebo nedělní oběd. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Kdo chce, může dozdobit syrovou cibulí.
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Kuchtík|06.11 2018 07:31
Na zabijačkový guláš to chce pořádný hrnec nebo kastrol. https://www.velke-hrnce.cz/
Odpovědět
 0