Pravý zabijačkový guláš
Vepřové kotlety na smetaně
Vepřové maso s červenými fazolemi
Vepřové na smetaně
Vepřové závitky s pestem
Pečené vepřové koleno na pivě
Vepřový špíz na řecký způsob
Vepřová čína
Plněné vepřové závitky
Vepřové kotlety na smetaně
Vepřové maso s červenými fazolemi
Vepřové na smetaně
Vepřové závitky s pestem
Pečené vepřové koleno na pivě
Vepřový špíz na řecký způsob
Vepřová čína
Plněné vepřové závitky
Pravý zabijačkový guláš

Pravý zabíjačkový guláš je specialita, která se skvěle hodí na sobotní nebo nedělní oběd. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Kdo chce, může dozdobit syrovou cibulí.
Ingredience na pravý zabíjačkový guláš:
- 400 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
- 400 g vepřových jater
- 1 lžíce sádla
- 50 g slaniny
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- sladká i pálivá mletá paprika
- trocha majoránky
- sůl a pepř
- střída ze dvou krajíců chleba
Příprava zabíjačkového guláše:
1. Na rozehřátém sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na sádle se slaninou. Omyté maso nakrájené na kostky ze všech stran zprudka opečeme v cibulovém základu.
2. Směs okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. V polovině dušení přidáme omytá játra nakrájená na kostky, zahustíme rozdrobeným chlebem, podle potřeby znovu podlijeme a zvolna povaříme doměkka.
3. Zabíjačkový guláš občas promícháme a podle potřeby znovu podlijeme trochou vody nebo vývaru. Nakonec guláš osolíme, okořeníme majoránkou a dochutíme podle vlastní chuti.
Podáváme s houskovým nebo chlupatým knedlíkem, s pečivem, rýží, nebo těstovinami.
Pravý zabijačkový guláš. Poctivý zabíjačkový guláš je specialita, která se skvěle hodí na sobotní nebo nedělní oběd. Guláš podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Kdo chce, může dozdobit syrovou cibulí.
Nejlepší recept
336
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Kuchtík|06.11 2018 07:31
Na zabijačkový guláš to chce pořádný hrnec nebo kastrol. https://www.velke-hrnce.cz/
Odpovědět
0