Plněné vepřové závitky

23.08 2015|Vepřové maso
Plněné vepřové závitky

Plněné vepřové závitky klobásou, slaninou a kysaným zelím jsou chutným tipem na nedělní oběd. Závitky jsou vynikající s poctivou bramborovou kaší.

Ingredience na plněné vepřové závitky:

  • 600 g vepřové kýty
  • 200 g klobásy
  • 80 g slaniny
  • 200 g kysaného zelí
  • 100 ml smetany
  • 80 g cibule
  • 60 g tuku
  • 100 ml vývaru z kostky masoxu
  • 1 vejce
  • mletá sladká paprika
  • kari koření
  • hladká mouka
  • sůl

Příprava plněných vepřových závitků:


1. Z kýty nakrájíme přes vlákna řízky, mírně naklepeme. Naplníme kysaným zelím, plátkem slaniny, dílkem vařeného vejce a kouskem klobásy.

2. Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a upevníme nití. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku.

3. Měšce vyjmeme a do tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli. Mírně osmahneme, přidáme papriku a kari, trochu zarestujeme a vrátíme opečené maso.

4. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou. Podle potřeby přidáme vývar a povaříme. Podle potřeby dosolíme.

Autor: Ilona

Plněné vepřové závitky si můžete připravit k nedělnímu obědu. Chuťově zajímavě upravené vepřové maso se skvěle doplňuje se bramborovou kaší. Plněné vepřové závitky
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ