Plněné vepřové závitky
Vepřová čína
Vepřový špíz na řecký způsob
Pečené vepřové koleno na pivě
Pravý zabijačkový guláš
Vepřové plátky na česneku
Guláš z vepřového masa
Ďábelské vepřové kotlety
Prezidentský guláš
Vepřová čína
Vepřový špíz na řecký způsob
Pečené vepřové koleno na pivě
Pravý zabijačkový guláš
Vepřové plátky na česneku
Guláš z vepřového masa
Ďábelské vepřové kotlety
Prezidentský guláš
Plněné vepřové závitky
Plněné vepřové závitky klobásou, slaninou a kysaným zelím jsou chutným tipem na nedělní oběd. Závitky jsou vynikající s poctivou bramborovou kaší.
Ingredience na plněné vepřové závitky:
- 600 g vepřové kýty
- 200 g klobásy
- 80 g slaniny
- 200 g kysaného zelí
- 100 ml smetany
- 80 g cibule
- 60 g tuku
- 100 ml vývaru z kostky masoxu
- 1 vejce
- mletá sladká paprika
- kari koření
- hladká mouka
- sůl
Příprava plněných vepřových závitků:
1. Z kýty nakrájíme přes vlákna řízky, mírně naklepeme. Naplníme kysaným zelím, plátkem slaniny, dílkem vařeného vejce a kouskem klobásy.
2. Naplněné maso upravíme do tvaru měšce a upevníme nití. Osolíme a opečeme na rozpáleném tuku.
3. Měšce vyjmeme a do tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli. Mírně osmahneme, přidáme papriku a kari, trochu zarestujeme a vrátíme opečené maso.
4. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme smetanu s rozkvedlanou moukou. Podle potřeby přidáme vývar a povaříme. Podle potřeby dosolíme.
Autor: Ilona
Plněné vepřové závitky si můžete připravit k nedělnímu obědu. Chuťově zajímavě upravené vepřové maso se skvěle doplňuje se bramborovou kaší. Plněné vepřové závitky
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ