Guláš z vepřového masa

14.03 2013|Vepřové maso

Dobrý vepřový guláš s chlebem nebo houskovým knedlík se hodí kdykoliv, při jakékoliv příležitosti. Recept na vepřový guláš je jednoduchý a celkem rychlý.

Ingredience na guláš z vepřového masa:

  • 750 g libového vepřového masa
  • 4 velké cibule
  • 4 papriky
  • 4 rajčata nebo plechovka sterilovaných rajčat
  • několik stroužků česneku
  • sůl
  • mletá paprika
  • pepř
  • instantní jíška
  • olej

Příprava guláše z vepřového masa:


1. Na oleji osmažíme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Až je skoro růžová, zasypeme lžičkou mleté papriky, zamícháme a přidáme na kostky pokrájené maso. Ze všech stran opečeme.

2. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou nebo vývarem (i z kostky). Necháme dusit. Papriku nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky (pokud používáme čerstvá, je třeba je spařit vařící vodou a oloupat), česnek na plátky.

3. Až je maso téměř měkké, přidáme asi 3 lžice jíšky, všechnu zeleninu a dodusíme doměkka. Hotový guláš dochutíme solí a rozetřeným česnekem podle chuti. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s pečivem.

Autor: Katka

Guláš z vepřového masa. Dobrý vepřový guláš s chlebem nebo houskovým knedlík se hodí kdykoliv, při jakékoliv příležitosti. Recept na vepřový guláš je jednoduchý a celkem rychlý.
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ