Vepřová pečínka s bramborem
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Prezidentský guláš
Ďábelské vepřové kotlety
Guláš z vepřového masa
Vepřová pečeně na pivu a zázvoru
Pečená krkovička
Živáňská pečeně v troubě
Vepřové plecko s fazolemi a chilli
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Prezidentský guláš
Ďábelské vepřové kotlety
Guláš z vepřového masa
Vepřová pečeně na pivu a zázvoru
Pečená krkovička
Živáňská pečeně v troubě
Vepřové plecko s fazolemi a chilli
Vepřová pečínka s bramborem
Správně propečená vepřová pečínka s bramborem a dušenou zeleninou je ideálním obědem, který zasytí i ty největší jedlíky.
Ingredience na vepřovou pečínku:
- 1 kg vepřové kýty nebo plecka
- 8 - 10 stroužků česneku
- sůl a pepř
- sušený tymián a rozmarýn
- 8 lžic oleje
- 1 kg malých brambor
- 200 ml bílého vína
- 6 lžic rajčatového protlaku
- zelená petrželka
Příprava vepřové pečínky:
1. Oloupané stroužky česneku podélně rozřízneme na poloviny nebo třetiny a obalíme je ve směsi soli a pepře. Omyté maso osušíme, ostrým nožem do něj několikrát píchneme a do vzniklých otvorů vtlačíme kousky česneku.
2. Maso ze všech stran potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem, vložíme do pekáčku vytřeného olejem, přikryjeme a necháme do druhého dne uležet v chladu. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme.
3. Po 30 minutách maso otočíme a přidáme k němu do pekáče oloupané brambory. Osolíme je a přelijeme protlakem nebo kečupem, který jsme rozmíchali se 4 lžícemi vína. Podlijeme zbylým vínem, přikryjeme a upečeme doměkka (asi hodinu).
4. Měkké maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami, které na talíři posypeme zelenou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.
Autor: Lily
Vepřová pečínka s bramborem. Správně propečená vepřová pečínka s bramborem a dušenou zeleninou je ideálním obědem, který zasytí i ty největší jedlíky.
Nejlepší recept
323
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ