Vepřová pečínka s bramborem

11.07 2015|Vepřové maso

Správně propečená vepřová pečínka s bramborem a dušenou zeleninou je ideálním obědem, který zasytí i ty největší jedlíky.

Ingredience na vepřovou pečínku:

  • 1 kg vepřové kýty nebo plecka
  • 8 - 10 stroužků česneku
  • sůl a pepř
  • sušený tymián a rozmarýn
  • 8 lžic oleje
  • 1 kg malých brambor
  • 200 ml bílého vína
  • 6 lžic rajčatového protlaku
  • zelená petrželka

Příprava vepřové pečínky:


1. Oloupané stroužky česneku podélně rozřízneme na poloviny nebo třetiny a obalíme je ve směsi soli a pepře. Omyté maso osušíme, ostrým nožem do něj několikrát píchneme a do vzniklých otvorů vtlačíme kousky česneku.

2. Maso ze všech stran potřeme olejem, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem, vložíme do pekáčku vytřeného olejem, přikryjeme a necháme do druhého dne uležet v chladu. Vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme.

3. Po 30 minutách maso otočíme a přidáme k němu do pekáče oloupané brambory. Osolíme je a přelijeme protlakem nebo kečupem, který jsme rozmíchali se 4 lžícemi vína. Podlijeme zbylým vínem, přikryjeme a upečeme doměkka (asi hodinu).

4. Měkké maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s bramborami, které na talíři posypeme zelenou petrželkou. Podáváme se zeleninovým salátem.

Autor: Lily

Vepřová pečínka s bramborem. Správně propečená vepřová pečínka s bramborem a dušenou zeleninou je ideálním obědem, který zasytí i ty největší jedlíky.
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ