Živáňská pečeně v troubě
Pečená krkovička
Vepřová pečeně na pivu a zázvoru
Vepřová pečínka s bramborem
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřové plecko s fazolemi a chilli
Vepřová panenka s vynikající omáčkou
Vepřové kotlety na houbách
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Pečená krkovička
Vepřová pečeně na pivu a zázvoru
Vepřová pečínka s bramborem
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřové plecko s fazolemi a chilli
Vepřová panenka s vynikající omáčkou
Vepřové kotlety na houbách
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Živáňská pečeně v troubě
Živáňská pečeně se často připravuje v přírodě v alobalu na ohni, dnes si ji ale připravíme v troubě. Vynikající recept z vepřového masa zasytí celou rodinu.
Ingredience na živaňskou pečeni v troubě:
- 4 silnější vepřové řízky z kýty
- 2 nožičky klobásy
- 3 cibule
- brambory (8-12 středně velkých)
- 8 plátků anglické slaniny
- sůl
- mletá sladká paprika
- mletý pepř
- drcený kmín
- 4 lžíce oleje
- alobal
Příprava živáňské pečeně v troubě:
1. Vepřové řízky naklepeme z obou stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5 cm. Klobásy podélně rozpůlíme. Z alobalu ustříhneme čtyři čtverce nebo obdélníky.
2. Střed alobalu potřeme lžíci oleje. Pomazané místo pokryjeme plátky ze 2-3 brambor. Osolíme a posypeme kmínem.
3. Na brambory položíme maso a poprášíme paprikou. Položíme půlku klobásy řeznou stranou dolů a pokryjeme kroužky cibule.
4. Lehce opepříme a přikryjeme dvěma plátky anglické.
5. Všechno zabalíme a uložíme na plech.
6. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 50 minut.
Autor: Mak
Živáňská pečeně v troubě. Živáňská pečeně se často připravuje v přírodě v alobalu na ohni, dnes si ji ale připravíme v troubě. Vynikající recept z vepřového masa zasytí celou rodinu.
Nejlepší recept
342
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ