Živáňská pečeně v troubě

23.04 2014|Vepřové maso
Živáňská pečeně v troubě

Živáňská pečeně se často připravuje v přírodě v alobalu na ohni, dnes si ji ale připravíme v troubě. Vynikající recept z vepřového masa zasytí celou rodinu.

Ingredience na živaňskou pečeni v troubě:

  • 4 silnější vepřové řízky z kýty
  • 2 nožičky klobásy
  • 3 cibule
  • brambory (8-12 středně velkých)
  • 8 plátků anglické slaniny
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 4 lžíce oleje
  • alobal

Příprava živáňské pečeně v troubě:


1. Vepřové řízky naklepeme z obou stran. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na plátky cca 0,5 cm. Klobásy podélně rozpůlíme. Z alobalu ustříhneme čtyři čtverce nebo obdélníky.

2. Střed alobalu potřeme lžíci oleje. Pomazané místo pokryjeme plátky ze 2-3 brambor. Osolíme a posypeme kmínem.

3. Na brambory položíme maso a poprášíme paprikou. Položíme půlku klobásy řeznou stranou dolů a pokryjeme kroužky cibule.

4. Lehce opepříme a přikryjeme dvěma plátky anglické.

5. Všechno zabalíme a uložíme na plech.

6. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 50 minut.

  • Nejlepší zapékací mísy si můžete vybratZDE


Autor: Mak

Živáňská pečeně v troubě. Živáňská pečeně se často připravuje v přírodě v alobalu na ohni, dnes si ji ale připravíme v troubě. Vynikající recept z vepřového masa zasytí celou rodinu.
Nejlepší recept

 306 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ