Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem

09.08 2015|Vepřové maso
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem

Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem má díky té správné kombinaci ingrediencí jedinečnou a šťavnatou chuť. Ideální přílohou jsou šťouchané brambory s cibulkou.

Ingredience na dušenou vepřovou kýtu:

  • 750 g vepřové kýty
  • olej
  • 3 velké cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • drcený kmín
  • mletý pepř

Příprava dušené vepřové kýty:


1. Omyté maso osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky.

2. Na troše oleje osmažíme cibuli dožluta. Přidáme maso, opepříme, okmínujeme a opékáme do zatažení. Přidáme česnek a ještě asi dvě minuty opékáme.

3. Zaprášíme moukou a všechno společně opečeme dozlatova.

4. Pak přidáme nakrájenou papriku, osolíme a zalijeme trochou vody. Důkladně promícháme, podle potřeby vody můžeme přidat a pod pokličkou dusíme doměkka.

Autor: Iva

Dušená kýta s cibulí a česnekem. Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem má díky té správné kombinaci ingrediencí jedinečnou a šťavnatou chuť. Ideální přílohou jsou šťouchané brambory s cibulkou.
Nejlepší recept

 322 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ