Vepřová panenka s vynikající omáčkou

27.01 2017|Vepřové maso
Vepřová panenka s vynikající omáčkou

Vepřová panenka je libový kousek masa, který se hodí ke slavnostním příležitostem i běžnému obědu. Dnes pro vás máme vepřovou panenku s výbornou a jednoduchou omáčkou z pepře, sójovky, česneku a třtinového cukru.

Ingredience na vepřovou panenku:

  • 500 g vepřové panenky
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 4 rozmačkané stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička mletého pepře
  • několik kuliček drceného červeného pepře

Příprava vepřové panenky:


1. Smícháme sojovou omáčku s cukrem, česnekem, olejem a pepřem.

2. Maso nakrájíme na plátky a namočíme do marinády a necháme uležet přes noc.

3. Na pánvi potřené olejem zprudka opečeme kousky masa z obou stran (cca 4-5 minut z každé strany).

Autor: Liv

Vepřová panenka s vynikající omáčkou ozdobí každý slavností stůl. Chuťově je vepřová panenka s pepřovou omáčkou opravdovou mňamkou
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ