Vepřová jehla na grilu

01.09 2015|Vepřové maso
Vepřová jehla na grilu

Vepřová jehla na grilu je jednoduchý recept na vepřovou kýtu. Vepřová jehla se skvěle hodí k hranolkům a zeleninovému salátu.

Ingredience na vepřovou jehlu na grilu:

  • 600 g vepřové kýty
  • 150 g anglické slaniny
  • česnek dle chuti
  • drcený pepř
  • grilovací koření
  • muškátový oříšek
  • olej

Příprava vepřové jehly na grilu:


1. Maso nakrájíme na menší úzké proužky a rozklepeme na tenko. Z jedné strany posypeme pepřem a potřeme česnekem. Každý kousek smotáme okořeněnou stranou dovnitř.

2. Zvenku potřeme olejem a posypeme grilovacím kořením. Smotky napícháme na jehly střídavě se složenými plátky anglické. Necháme minimálně 4 hodiny uležet, lépe přes noc.

3. Špízy položíme na rozpálený grilovací plech a grilujeme z každé strany 6-8 minut. Během grilování potíráme směsí oleje a grilovacího koření.

4. Hotové lehce osolíme a poprášíme strouhaným muškátovým oříškem.

Autor: Marina

Vepřová jehla na grilu je jednoduchý recept na gril z vepřového masa. K vepřové jehle na grilu podáváme hranolky a zeleninový salát. Vepřová jehla na grilu
Nejlepší recept

Téma: Grilování
 342 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ