Vepřové kotlety na houbách
Vepřová panenka s vynikající omáčkou
Vepřové plecko s fazolemi a chilli
Živáňská pečeně v troubě
Pečená krkovička
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Vepřová jehla na grilu
Zapečené francouzské brambory s cuketou
Cuketový nákyp
Vepřová panenka s vynikající omáčkou
Vepřové plecko s fazolemi a chilli
Živáňská pečeně v troubě
Pečená krkovička
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Vepřová jehla na grilu
Zapečené francouzské brambory s cuketou
Cuketový nákyp
Vepřové kotlety na houbách
Sezóna hub je v plném proudu, proto je použijeme i v dnešním receptu. Kdo nesehnal čerstvé houby, vystačí si s těmi nakládanými nebo sušenými.
Ingredience na vepřové kotlety na houbách:
- 3-4 plátky vepřové kotlety
- sůl
- mletý kmín
- mletá paprika
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- hladká mouka
- čerstvé houby nebo 1 sklenička sterilovaných hub v kořeněném nálevu (280 g)
- 2-3 lžíce instantní jíšky
Příprava vepřových kotlet na houbách:
1. Plátky masa na okraji na třech místech nařízneme, naklepeme a z obou stran osolíme, okmínujeme, opaprikujeme a obalíme v mouce.
2. Cibuli i česnek nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na trošce oleje v tlakovém hrnci. Přidáme maso a z obou stran prudce opečeme do zatáhnutí.
3. Přisypeme scezené houby, podlijeme půl hrnkem vody, hrnec uzavřeme a asi 25-30 minut necháme dusit. Až je maso měkké, vyjmeme je, do hrnce přidáme jíšku a necháme rozvařit. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.
Autor: Iva
Vepřové kotlety na houbách jsou ideálním receptem v právě probíhající houbové sezóně. Jednoduchá příprava vepřových kotlet na houbách se
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ