Vepřové kotlety na houbách

23.09 2015|Vepřové maso
Vepřové kotlety na houbách

Sezóna hub je v plném proudu, proto je použijeme i v dnešním receptu. Kdo nesehnal čerstvé houby, vystačí si s těmi nakládanými nebo sušenými.

Ingredience na vepřové kotlety na houbách:

  • 3-4 plátky vepřové kotlety
  • sůl
  • mletý kmín
  • mletá paprika
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • olej
  • hladká mouka
  • čerstvé houby nebo 1 sklenička sterilovaných hub v kořeněném nálevu (280 g)
  • 2-3 lžíce instantní jíšky

Příprava vepřových kotlet na houbách:


1. Plátky masa na okraji na třech místech nařízneme, naklepeme a z obou stran osolíme, okmínujeme, opaprikujeme a obalíme v mouce.

2. Cibuli i česnek nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na trošce oleje v tlakovém hrnci. Přidáme maso a z obou stran prudce opečeme do zatáhnutí.

3. Přisypeme scezené houby, podlijeme půl hrnkem vody, hrnec uzavřeme a asi 25-30 minut necháme dusit. Až je maso měkké, vyjmeme je, do hrnce přidáme jíšku a necháme rozvařit. Podle chuti dosolíme, případně opepříme.

Autor: Iva

Vepřové kotlety na houbách jsou ideálním receptem v právě probíhající houbové sezóně. Jednoduchá příprava vepřových kotlet na houbách se
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ