Zapečené francouzské brambory s cuketou
Vepřová jehla na grilu
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Vepřové kotlety na houbách
Vepřová panenka s vynikající omáčkou
Cuketový nákyp
Segedínský guláš z vepřového masa
Bramborový guláš s uzeninou
Plněné vepřové kotlety
Vepřová jehla na grilu
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Vepřové kotlety na houbách
Vepřová panenka s vynikající omáčkou
Cuketový nákyp
Segedínský guláš z vepřového masa
Bramborový guláš s uzeninou
Plněné vepřové kotlety
Zapečené francouzské brambory s cuketou

Zapečené francouzské brambory jsou klasika, kterou nakrmíte celou rodinu. Dnešní recept obohatíme o cuketu a zakysanou smetanu.
Ingredience na zapečené francouzské brambory:
- 1 kg brambor uvařených ve slupce
- 1 cibule
- 1 cuketa
- 2 nožičky klobásy
- 1 kelímek zakysané smetany (150 g)
- 2 vejce
- 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička koření gyros
- sůl
- mletý pepř
- tvrdý uzený sýr
- olej nebo sádlo na vymazání pekáče
Příprava zapečených francouzských brambor:
1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a polovinu rozprostřeme do vymazané zapékací misky nebo pekáče. Osolíme, opepříme a urovnáme vrstvu na půlkolečka pokrájených klobás.
2. Posypeme pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou cuketou a přikryjeme druhou polovinou brambor. Osolíme, opepříme. Do misky rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, gyrosové koření, osolíme a vidličkou rozšleháme. Tuto hmotu rozetřeme na brambory.
3. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po dvaceti minutách posypeme povrch strouhaným sýrem. Dopečeme do roztavení sýra.
Autor: Iva
Zapečené francouzské brambory jsou oblíbené jídlo, kterým zasytíte celou rodinu. Zapečené francouzské brambory a jejich příprava. Francouzské brambory se
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ