Zapečené francouzské brambory s cuketou

07.10 2015|Vepřové maso
Zapečené francouzské brambory s cuketou

Zapečené francouzské brambory jsou klasika, kterou nakrmíte celou rodinu. Dnešní recept obohatíme o cuketu a zakysanou smetanu.

Ingredience na zapečené francouzské brambory:

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 1 cibule
  • 1 cuketa
  • 2 nožičky klobásy
  • 1 kelímek zakysané smetany (150 g)
  • 2 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička koření gyros
  • sůl
  • mletý pepř
  • tvrdý uzený sýr
  • olej nebo sádlo na vymazání pekáče

Příprava zapečených francouzských brambor:


1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a polovinu rozprostřeme do vymazané zapékací misky nebo pekáče. Osolíme, opepříme a urovnáme vrstvu na půlkolečka pokrájených klobás.

2. Posypeme pokrájenou cibulí, na kostičky nakrájenou cuketou a přikryjeme druhou polovinou brambor. Osolíme, opepříme. Do misky rozklepneme vejce, přidáme smetanu, hořčici, gyrosové koření, osolíme a vidličkou rozšleháme. Tuto hmotu rozetřeme na brambory.

3. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po dvaceti minutách posypeme povrch strouhaným sýrem. Dopečeme do roztavení sýra.

Autor: Iva

Zapečené francouzské brambory jsou oblíbené jídlo, kterým zasytíte celou rodinu. Zapečené francouzské brambory a jejich příprava. Francouzské brambory se
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ