Segedínský guláš z vepřového masa

28.07 2015|Vepřové maso
Segedínský guláš z vepřového masa

Tradiční segedínský guláš je vynikající kombinací vepřového masa, husté omáčky a naloženého kysaného zelí. Segedínský guláš s vepřovým masem je výborný jako oběd i večeře.

Ingredience na segedínský guláš z vepřového masa:

  • 1000 g vepřového bůčku
  • 200 g cibule
  • 200 g smetana na vaření
  • 100 ml oleje
  • 500 g kyselého zelí
  • 3 polévkové lžičky sladké papriky
  • sůl, pepř
  • hladká mouka na zahuštění

Příprava segedínského guláše z vepřového masa:

Na oleji osmažte nasekanou cibuli a přidejte maso nakrájené na větší kostky - jako na guláš. Opékejte dokud se maso nezatáhne a změní barvu. Přidejte papriku, trošku soli a za stálého míchaní krátce restujte. Podlijte vodou a duste do poloměkka. Potom přidejte kyselé zelí, nakrájené na menší kousky . Podle potřeby podlijte ještě vodou. Promíchejte a duste, dokud nebude maso a zelí měkké. Rozmíchejte mouku s vodou, vlijte do guláše. Nakonec zjemněte segedínský guláš smetanou. Použit můžete kyselou, ale i sladkou. Záleží jakou chuť má zelí. Jestli je víc kyselé, dejte sladkou a jak je málo, dejte kyselou. Segedínský guláš s vepřovým masem podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

Autor: Eva

Segedínský guláš z vepřového masa. Vyzkoušejte nejlepší recept na tradiční segedínský guláš z vepřového masa. Segedínský guláš je vynikající ...
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ