Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce
Plněné vepřové kotlety
Bramborový guláš s uzeninou
Segedínský guláš z vepřového masa
Cuketový nákyp
Plněná vepřová panenka
Pečené vepřové plecko
Luxusní vepřová líčka s pečenými bramborami
Karbanátky z mletého masa
Plněné vepřové kotlety
Bramborový guláš s uzeninou
Segedínský guláš z vepřového masa
Cuketový nákyp
Plněná vepřová panenka
Pečené vepřové plecko
Luxusní vepřová líčka s pečenými bramborami
Karbanátky z mletého masa
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce

Vepřová žebírka jsou vynikající pochoutkou samy o sobě. Pokud je ovšem zkombinujete se sladkokyselou omáčkou, budou naprosto výjimečná.
Ingredience na vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce:
- 800 g vepřových žeber
- 80 g jablečného kompotu
- 80 g kečupu
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1/2 citronu
- 2-3 lžíce sojové omáčky
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky papriky
- 1/2 lžičky mletého česneku
- 1/2 lžičky mleté skořice
Příprava vepřových žebírek ve sladkokyselé omáčce:
1. Předehřejte si troubu na 220 stupňů.
2. Smíchejte jablečný kompot, kečup, cukr, citronovou šťávu, sójovou omáčku, černý pepř, papriku, česnek a skořici ve velké míse.
3. Žebra nakrájejte na malé kousky.
4. Maso marinujte ve směsi minimálně půl hodiny v lednici.
5. Dejte na maso na pekáč, přikryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte asi 1 až 1 a 1/2 hodiny.
6. Každých 20 minut zalévejte maso zbývající omáčkou.
Autor: Jad
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce. Vepřová žebírka jsou vynikající pochoutkou samy o sobě. Pokud je ovšem zkombinujete se sladkokyselou omáčkou, budou naprosto výjimečná.
Nejlepší recept
352
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ