Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce

20.01 2016|Vepřové maso

Vepřová žebírka jsou vynikající pochoutkou samy o sobě. Pokud je ovšem zkombinujete se sladkokyselou omáčkou, budou naprosto výjimečná.

Ingredience na vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce:

  • 800 g vepřových žeber
  • 80 g jablečného kompotu
  • 80 g kečupu
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1/2 citronu
  • 2-3 lžíce sojové omáčky
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/2 lžičky mletého česneku
  • 1/2 lžičky mleté skořice

Příprava vepřových žebírek ve sladkokyselé omáčce:


1. Předehřejte si troubu na 220 stupňů.

2. Smíchejte jablečný kompot, kečup, cukr, citronovou šťávu, sójovou omáčku, černý pepř, papriku, česnek a skořici ve velké míse.

3. Žebra nakrájejte na malé kousky.

4. Maso marinujte ve směsi minimálně půl hodiny v lednici.

5. Dejte na maso na pekáč, přikryjte alobalem a dejte do trouby. Pečte asi 1 až 1 a 1/2 hodiny.

6. Každých 20 minut zalévejte maso zbývající omáčkou.

Autor: Jad

Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce. Vepřová žebírka jsou vynikající pochoutkou samy o sobě. Pokud je ovšem zkombinujete se sladkokyselou omáčkou, budou naprosto výjimečná.
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ