Karbanátky z mletého masa

01.05 2019|Vepřové maso
Karbanátky z mletého masa

Masové karbanátky jsou oblíbenou specialitou nejen v české kuchyni. Mezi nejoblíbenější variantu patří karbanátky z mixu mletých mas. Nejčastější kombinací je vepřové a hovězí maso. Ideální přílohou je bramborová kaše a zeleninový salát.

Ingredience:

Pro 4 osoby
294 kcal na 100 g
40 min.
  • 500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • hrst strouhanky
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Příprava:

1. Do misky vložíme mleté maso.

2. Přidáme vajíčko, strouhanku, rozmělněný česnek a na drobno nakrájenou cibulku.

3. Přidáme necelou lžičku soli, majoránku a trochu pepře.

4. V pánvi rozpálíme olej. Mezitím vytvarujeme karbanátky.

5. Maso z každé strany osmahneme dozlatova.

6. Kdo nemá rád příliš mastné, karbanátky může podlít vodou a dusit do uvaření.




Autor: Iva Vaclavová

Karbanátky z mletého masa jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Naučte se je připravovat podle našeho video receptu. Pokud si je chcete připravit trochu dietněji , připravte je na vodě.
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ