Vepřové s bramborem z jednoho hrnce – snadno, rychle a skoro bez námahy

04.05 2025|Vepřové maso
Vepřové s bramborem z jednoho hrnce – snadno, rychle a skoro bez námahy

Voňavé, syté a poctivé jídlo, které připravíte v jednom hrnci bez zbytečného nepořádku. Chalupářské vepřové s bramborem je ideální volbou, když toužíte po domácí pohodě a chutích, které zahřejí tělo i duši. Stačí pár základních surovin a během chvilky máte na stole vydatný pokrm, který potěší celou rodinu.

Chalupářské vepřové maso s bramborami z jednoho hrnce

Ingredience (4 porce):

  • 500 g vepřového masa (plec)
  • 500 g brambor
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 3 velká rajčata
  • ½ šálku nakrájeného celeru
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 hrst sušených hub (volitelně)
  • 500 ml vývaru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • čerstvé bylinky (např. petrželka)

Postup:

  1. Maso a brambory nakrájejte na kostky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, papriku na proužky, rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte, celer na malé kostičky.
  2. V hrnci rozehřejte sádlo, osmahněte cibuli dozlatova, přidejte česnek a krátce orestujte.
  3. Přidejte maso, opečte ho, vmíchejte hořčici, mouku a papriku.
  4. Zalijte vývarem, přidejte houby (volitelně), osolte, opepřete a vařte zakryté 20 minut.
  5. Přidejte brambory, papriku, rajčata a celer, dolijte vývar a vařte dalších 20–30 minut do změknutí.
  6. Dochutťe bylinkami jako třeba kopr nebo petrželka a podávejte.

Výživová hodnotaNa 1 porci
Energetická hodnota520 kcal
Bílkoviny32 g
Tuky28 g
Nasycené tuky9 g
Sacharidy30 g
Vláknina4 g
Cukry5 g
Sůl2,1 g



Autor: liv

Vyzkoušejte jednoduchý a chutný recept na chalupářské vepřové s bramborem z jednoho hrnce. Minimum nádobí, maximum chuti – ideální rodinný oběd nebo večeře.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ