Pečené vepřové plecko
Plněná vepřová panenka
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce
Plněné vepřové kotlety
Bramborový guláš s uzeninou
Luxusní vepřová líčka s pečenými bramborami
Karbanátky z mletého masa
Vynikající dýňová pizza s pestem ze sušených rajčat
Plněná vepřová panenka
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce
Plněné vepřové kotlety
Bramborový guláš s uzeninou
Luxusní vepřová líčka s pečenými bramborami
Karbanátky z mletého masa
Vynikající dýňová pizza s pestem ze sušených rajčat
Pečené vepřové plecko

Pečené vepřové plecko si zamilují všichni milovníci pořádného kousku masa. Dozlatova opečené vepřové plecko s křupavou kůrčičkou skvěle doplňují brambory nebo bramborová kaše.
Ingredience na pečené vepřové plecko:
- 1,2 kg plecka nebo krkovice
- trochu sádla (může být i olej)
- 1,5 cibule
- 8 stroužků česneku
- sůl
- kmín
- grilovací koření
- hladká mouka
Příprava vepřového plecka:
1. Vepřové plecko omyjeme, osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kostičky, jsou lepší větší kousky - měsíčky).
2. Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso obalíme. Přendáme na plech a posypeme kmínem.
3. Podlijeme vodou asi do půlky výšky masa. Přikryjeme plech poklicí, kdo nemá, může použít alobal.
4. Vepřové plecko pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejmíň 20 minut, aby se nám maso dodělalo a byla pěkná kůrčička. Během pečení poléváme vývarem z plechu.
Autor: Liv
Pečené vepřové plecko pečeme v celku a pěkně dozlatova a do křupava. Pečené vepřové plecko si zamilují všichni milovníci pořádného kousku masa.
Nejlepší recept
333
Komentáře ( 5 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Böhmová|26.07 2019 15:34
Udelam dnes večer,tak jsme zvědavá,nebaví mě pořád dokola plecko jak už známe,tohle je moc pěkný recept
Odpovědět
6
Jana|28.07 2019 12:48
Právě dojezeno. Maso měkoučké s česnekovou chutí a ten sosík je úžasný. S chlebovým knedlíkem a cuketovým zelím,prostě mňamka. Rozhodně jsem nedělala naposledy.
Odpovědět
3
Lenka|19.07 2020 12:49
Vynikající, celá rodina si pochvalovala!!!Masíčko měkoučké a výborné!
Odpovědět
4
Zielina|11.10 2020 10:59
Super
Odpovědět
0
Ferda|20.01 2025 18:10
Jasný a jednoduchý recept s osvědčenými přísadami. Žádné medy, nebo kečupy. Už teď se těším na krásu i jedinečnou chuť téhle laskominy.
Odpovědět
0
Komentáře ( 5 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ