Pečené vepřové plecko

24.01 2017|Vepřové maso
Pečené vepřové plecko

Pečené vepřové plecko si zamilují všichni milovníci pořádného kousku masa. Dozlatova opečené vepřové plecko s křupavou kůrčičkou skvěle doplňují brambory nebo bramborová kaše.

Ingredience na pečené vepřové plecko:

  • 1,2 kg plecka nebo krkovice
  • trochu sádla (může být i olej)
  • 1,5 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • sůl
  • kmín
  • grilovací koření
  • hladká mouka

Příprava vepřového plecka:


1. Vepřové plecko omyjeme, osolíme, pomažeme lisovaným česnekem. Do plechu dáme trochu sádla nebo oleje (kdo chce, může použít pečící papír), nakrájenou cibuli (ne na kostičky, jsou lepší větší kousky - měsíčky).

2. Smícháme hladkou mouku s grilovacím kořením a maso obalíme. Přendáme na plech a posypeme kmínem.

3. Podlijeme vodou asi do půlky výšky masa. Přikryjeme plech poklicí, kdo nemá, může použít alobal.

4. Vepřové plecko pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 55 minut, potom odkryjeme a pečeme ještě nejmíň 20 minut, aby se nám maso dodělalo a byla pěkná kůrčička. Během pečení poléváme vývarem z plechu.

Autor: Mily

Pečené vepřové plecko pečeme v celku a pěkně dozlatova a do křupava. Pečené vepřové plecko si zamilují všichni milovníci pořádného kousku masa.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ