Plněná vepřová panenka

12.04 2016|Vepřové maso
Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka s pórkem, slaninou na žampionové omáčce je mňamkou, která se hodí na nedělní obědy i slavnostní příležitosti.

Ingredience na plněnou vepřovou panenku:

  • 500 g vepřové panenky
  • 70 g anglické slaniny
  • 100 g pórku
  • 150 g žampionů
  • 1 dl smetany
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Příprava plněné vepřové panenky:


1. Očištěnou panenku podélně nařízněte a naklepejte na plát tak, aby vznikl obdélník. Ten osolte a opepřete.

2. Na rozklepané maso položte tenké plátky anglické slaniny a pórek, který předtím nechte změknout na 10 vteřin v mikrovlnné troubě. Vše pevně srolujte. Pozor, aby někde nezůstala vzduchová mezera - maso by se nepropeklo stejnoměrně a nedrželo by tvar.

3. Takto vzniklou roládu nakrájejte na stejné plátky asi 3 centimetry široké a napíchněte je podélně po třech kusech na kovovou jehlu nebo špejli.

4. Na pánvi rozpalte olivový olej a maso na něm prudce opečte. Pak jej dejte do vyhřáté trouby a pečte 10-15 minut. Maso se nesmí vysušit a musí zůstat šťavnaté.

5. Na pánvi, kde jste restovali maso, opečte všechen zbylý pórek a na větší kousky nakrájené žampiony. Přikryjte pokličkou a duste asi 5 minut. Pak zalijte smetanou a nechte zhoustnout. Osolte a opepřete.

Autor: Jan Váňa, 52 nedělních obědů

Plněná vepřová panenka s pórkem, slaninou na žampionové omáčce je mňamkou, která se hodí na nedělní obědy i slavnostní příležitosti. Plněná vepřová panenka
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ