Luxusní vepřová líčka s pečenými bramborami
Pečené vepřové plecko
Plněná vepřová panenka
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce
Plněné vepřové kotlety
Karbanátky z mletého masa
Vynikající dýňová pizza s pestem ze sušených rajčat
Pečené vepřové plecko
Plněná vepřová panenka
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce
Plněné vepřové kotlety
Karbanátky z mletého masa
Vynikající dýňová pizza s pestem ze sušených rajčat
Luxusní vepřová líčka s pečenými bramborami

Vepřová líčka jsou perfektně jemné a šťavnaté maso. Když jsou dobře připravená, snadno si je spletete s hovězím masem. Jejich příprava je jednoduchá a výsledek rozhodně stojí za to. Vepřová líčka se báječně hodí na slavnostní oběd. Skvěle chutnají s pečenými bramborami
Ingredience na vepřová líčka s pečenými brambory:
- 1 kg vepřových líček (12 ks)
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel celer (stejný díl jako petržele)
- pórek (asi 10 cm)
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 snítky tymiánu (sušeného 1 lžička)
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu - malá větvička (sušeného 1/2 lžičky)
- 3 kuličky jalovce
- suché červené víno
- minimálně 0,5 l horkého masového vývaru na podlití
- sůl
- pepř bílý mletý
- olej
- 1 lžíce másla
- hladká mouka na obalení a zahuštění
Na brambory:
- Brambory
- Olivový olej
- sladká paprika
- kmín
- sůl
Příprava vepřových líček s opékanými brambory:
1. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájejte na kolečka, pórek na půl kolečka. Zapněte troubu na 190 stupňů Celsia.
2. Vepřová líčka očistěte a lehce obalte v hladké mouce.
3. V hrnci, který můžete vložit do trouby, rychle osmahněte líčka. Poté je odložte na talíř.
4. Do výpeku přidejte máslo a cibulku, kterou nechte osmahnout do sklovata. Poté přidejte kořenovou zeleninu a za občasného míchání restujte pát minut. Nakonec přidejte pórek a rajčatový protlak. Nepřestávejte míchat. Ihned přidejte trochu horkého vývaru.
5. Do hrnce vraťte opečená líčka, tymián, rozmarýn a jalovec. Do 2/3 výšky masa nalijte víno. Osolte, zlehka opepřete, přikryjte poklicí a dejte do vyhřáté trouby. Po deseti minutách ztlumte troubu na 175 až 180 stupňů. Pečte za občasného podlévání vývarem a vínem do měkka asi hodinu.
6. Hotové maso vyjměte, šťávu vyduste na tuk, zasypte moukou a pár minut restujte za stálého míchání. Podlijte chladnějším vývarem a vínem, dobře rozmíchejte a nechte ještě 15 minut v troubě provařit bez pokličky.
7. Provařenou šťávu propasírujte přes cedník, dochuťte solí. Přidejte ještě trošku vínu a nechte lehce táhnout, aby na povrch vystoupil tuk.
8. Brambory uvařte do poloměkka se solí a kmínem. Poté sceďte, přidejte sladkou papriku, olej a brambory promíchejte. Zapečte v troubě na grilu do červena.
Vepřová líčka s pečenými bramborami jsou perfektním obědem na slavnostní příležitosti. Dobře připravená vepřová líčka chutnají skoro jako hovězí maso.
Nejlepší recept
303
Komentáře ( 2 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Anička|04.03 2020 12:27
Vynikající, vůbec nejde poznat, že je to z vepřového masa. Manžel si myslel, že máme hovězí
Odpovědět
3
Lilka|27.01 2021 16:32
mmňamka, povedly se. Super
Odpovědět
1