Cuketový nákyp
Zapečené francouzské brambory s cuketou
Vepřová jehla na grilu
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Vepřové kotlety na houbách
Segedínský guláš z vepřového masa
Bramborový guláš s uzeninou
Plněné vepřové kotlety
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce
Zapečené francouzské brambory s cuketou
Vepřová jehla na grilu
Dušená vepřová kýta s cibulí a česnekem
Vepřové kotlety na houbách
Segedínský guláš z vepřového masa
Bramborový guláš s uzeninou
Plněné vepřové kotlety
Vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce
Cuketový nákyp
Cuketový nákyp je chutný způsob a rychlý způsob, jak využít přebytek cuket. V receptu je i maso, kdo chce, může maso vynechat a udělat si bezmasou variantu.
Ingredience na cuketový nákyp:
- 600 g nastrouhané cukety
- 3-4 vejce (podle velikosti)
- 150 g bílého jogurtu
- 1 cibule
- 6-10 stroužků česneku (podle obliby)
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- velká hrst čerstvého koriandru
- 80 g anglické slaniny
- 200 g uzeného masa
- 80-100 g tvrdého sýra
- 180 g polohrubé mouky
- 3 lžíce oleje
- po půlce červené a žluté papriky
Příprava cuketového nákypu:
1. Cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno a společně osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Po částečném zchladnutí vmícháme rozmačkaný česnek.
2. Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 30 minut stát.
3. Uzené a papriky pokrájíme na kostičky, koriandr posekáme nadrobno, sýr nahrubo nastrouháme.
4. Z cukety slijeme puštěnou vodu a ještě ji vymačkáme rukama. Přidáme žloutky, jogurt a rozmícháme. Osolíme, opepříme, okmínujeme.
5. Vmícháme mouku, obsah pánve a všechny nakrájené suroviny. Nakonec zlehka zamícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
6. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova (180°C, cca 60 minut).
Autor: Evka
Cuketový nákyp je chutný a vydatný způsob, jak připravit cuketu. Recept na cuketový nákyp je s masem, ale můžeme jej i vynechat. Cuketa
Nejlepší recept
Téma: Rychlý oběd
346
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ