Cuketový nákyp

29.09 2015|Vepřové maso
Cuketový nákyp

Cuketový nákyp je chutný způsob a rychlý způsob, jak využít přebytek cuket. V receptu je i maso, kdo chce, může maso vynechat a udělat si bezmasou variantu.

Ingredience na cuketový nákyp:

  • 600 g nastrouhané cukety
  • 3-4 vejce (podle velikosti)
  • 150 g bílého jogurtu
  • 1 cibule
  • 6-10 stroužků česneku (podle obliby)
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • velká hrst čerstvého koriandru
  • 80 g anglické slaniny
  • 200 g uzeného masa
  • 80-100 g tvrdého sýra
  • 180 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce oleje
  • po půlce červené a žluté papriky

Příprava cuketového nákypu:


1. Cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno a společně osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Po částečném zchladnutí vmícháme rozmačkaný česnek.

2. Cuketu nahrubo nastrouháme, osolíme a necháme 30 minut stát.

3. Uzené a papriky pokrájíme na kostičky, koriandr posekáme nadrobno, sýr nahrubo nastrouháme.

4. Z cukety slijeme puštěnou vodu a ještě ji vymačkáme rukama. Přidáme žloutky, jogurt a rozmícháme. Osolíme, opepříme, okmínujeme.

5. Vmícháme mouku, obsah pánve a všechny nakrájené suroviny. Nakonec zlehka zamícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

6. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova (180°C, cca 60 minut).

Autor: Evka

Cuketový nákyp je chutný a vydatný způsob, jak připravit cuketu. Recept na cuketový nákyp je s masem, ale můžeme jej i vynechat. Cuketa
Nejlepší recept

 346 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ