Pečená krkovička

11.07 2015|Vepřové maso

Pečená krkovička je jednoduchý a rychlý recept, který oceníte především ve spěchu a při větším počtu strávníků.

Ingredience na pečenou krkovičku:

  • 1 kg vepřové krkovice
  • koření adamova žebra
  • 2 velké cibule
  • olej
  • 200 ml piva

Příprava pečené krkovičky:


1. Maso nakrájejte na silnější plátky a lehce naklepejte.

2. Z obou stran posypete kořením.

3. Pekáč vytřeme olejem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a rozložte je na dno pekáče.

4. Na pánvi zahřejte trošku oleje a maso z obou stran krátce prudce opečtme.

5. Opečené kousky masa naskládejte do pekáče na cibuli. Tuk z pánve nalijte na maso v pekáči, podlijte pivem, přiklopte pokličkou a pečte do změknutí masa.

6. Během pečení občas přelijte vypečenou šťávou. Chvíli před koncem pečení nechte odkryté.

Autor: Lara

Pečená krkovička je jednoduchý a rychlý recept, který oceníte především ve spěchu a při větším počtu strávníků.
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ