Vepřová pečeně na rozmarýnu

04.09 2015|Vepřové maso
Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu provoní vaší domácnost a během pár minut z ní nic nezbude. Lahodný hlavní chod podáváme s brambory, které pečeme zároveň s pečení.

Ingredience na vepřovou pečeni na rozmarýnu:

  • 1 - 1,2 kg vykostěné vepřové kotlety vcelku
  • pár větviček rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • trochu oleje
  • 4 - 5 cibulí
  • menší brambory
  • 200 - 250 ml vývaru

Příprava vepřové pečeně na rozmarýnu:


1. Omyté a osušené maso ze všech stran osolíme a opepříme. Lístky rozmarýnu pokrájíme nadrobno. Maso potřeme ze všech stran olejem a vetřeme do něj rozmarýn.

2. Přiklopíme a necháme do druhého dne uležet. Trošičku podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

3. Po půl hodině přidáme na pekáč k masu oloupané na čtvrtky pokrájené cibule a oloupané brambory.

4. Za další půl hodiny přilijeme vývar a dopečeme doměkka. Na poslední čtvrt hodiny sundáme poklop. Maso necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky.

Autor: Majka

Vepřová pečeně na rozmarýnu je chutný hlavní chod. Zároveň s pečení pečeme i brambory. Vepřová pečeně na rozmarýnu je jednoduchá na přípravu
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Kuchtik|23.07 2017 14:21
Jenom blbec může psát o rozmarýnu a vyfotit maso s koprem.
Ty seš myslím kuchař za všechny prachy :-) :-)
Rozkrájet "lístky" rozmarýnu ???? Ty voe to je lepší než dikobraz :-)
Když už kradeš recepty tak to dělej pořádně :-) :-)
Odpovědět
 0