Vepřové plátky na česneku
Plněné vepřové závitky
Vepřová čína
Vepřový špíz na řecký způsob
Pečené vepřové koleno na pivě
Guláš z vepřového masa
Ďábelské vepřové kotlety
Prezidentský guláš
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Plněné vepřové závitky
Vepřová čína
Vepřový špíz na řecký způsob
Pečené vepřové koleno na pivě
Guláš z vepřového masa
Ďábelské vepřové kotlety
Prezidentský guláš
Vepřová pečeně na rozmarýnu
Vepřové plátky na česneku

Vepřová kýta a česnek patří ke kombinacím, které vždy dopadnou dobře. K vepřovým plátkům na česneku můžete podávat rýži, bramborovou kaši i brambory.
Ingredience na vepřové plátky na česneku:
- 750 g vepřové kýty
- 7 stroužků česneku
- trochu zelené petrželky
- sůl
- olej
- trochu hladké mouky
- 1 cibule
Příprava vepřových plátků na česneku:
1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky.
2. Česnek oloupeme a rozmačáme do hlubokého talíře. Přidáme posekanou petrželku a promícháme s takovým množstvím oleje, aby vznikla ne příliš řídká pasta.
3. Touto marinádou potřeme plátky masa z obou stran a naskládáme do misky. Uzavřeme potravinářskou fólií a necháme přes noc uležet.
4. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme oloupanou, pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme dožluta.
5. Plátky masa osolíme, lehce obalíme v mouce a vložíme do pánve na cibuli. Z každé strany krátce opečeme. Pak podlijeme trochou horké vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
Autor: Lída
Vepřové plátky na česneku. Vepřová kýta a česnek patří ke kombinacím, které vždy dopadnou dobře. K vepřovým plátkům na česneku můžete podávat rýži, bramborovou kaši i brambory.
Nejlepší recept
338
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ