Vepřové plátky na česneku

08.08 2015|Vepřové maso
Vepřové plátky na česneku

Vepřová kýta a česnek patří ke kombinacím, které vždy dopadnou dobře. K vepřovým plátkům na česneku můžete podávat rýži, bramborovou kaši i brambory.

Ingredience na vepřové plátky na česneku:

  • 750 g vepřové kýty
  • 7 stroužků česneku
  • trochu zelené petrželky
  • sůl
  • olej
  • trochu hladké mouky
  • 1 cibule

Příprava vepřových plátků na česneku:


1. Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky.

2. Česnek oloupeme a rozmačáme do hlubokého talíře. Přidáme posekanou petrželku a promícháme s takovým množstvím oleje, aby vznikla ne příliš řídká pasta.

3. Touto marinádou potřeme plátky masa z obou stran a naskládáme do misky. Uzavřeme potravinářskou fólií a necháme přes noc uležet.

4. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme oloupanou, pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme dožluta.

5. Plátky masa osolíme, lehce obalíme v mouce a vložíme do pánve na cibuli. Z každé strany krátce opečeme. Pak podlijeme trochou horké vody, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

Autor: Lída

Vepřové plátky na česneku. Vepřová kýta a česnek patří ke kombinacím, které vždy dopadnou dobře. K vepřovým plátkům na česneku můžete podávat rýži, bramborovou kaši i brambory.
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ