Prezidentský guláš

02.09 2015|Vepřové maso
Prezidentský guláš

Guláš je česká klasika, která se občas objeví na každém stole. Prezidentský guláš připravujeme z vepřového masa a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Ingredience na prezidentský guláš:

  • 1 kg vepřové plece
  • 3 velké cibule
  • 5-7 stroužků česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 3 lžičky mleté papriky
  • 2-3 lžičky kari
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 3 rovné lžíce solamylu
  • 1 paprika
  • 1 feferonka (není nutná)
  • 1 l vody

Příprava prezidentského guláše:


1. Maso pokrájíme na kousky a dáme do pekáče.

2. Přidáme posekanou cibuli, nadrobno nakrájený česnek, sůl, všechno koření, solamyl, na malé kousky nakrájené papriky a všechno promícháme.

3. Zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C.

4. Pečeme bez otvírání trouby 1,5 hodiny.

Autor: Anežka

Prezidentský guláš připravujeme z vepřového masa. Kdo chce, může si do něj přidat chilli papričku. K prezidentskému guláši se nejlépe
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ