Vepřová pečeně na pivu a zázvoru

20.07 2015|Vepřové maso
Vepřová pečeně na pivu a zázvoru

Pivo a zázvor? Že je to divná kombinace? Tak to jste ještě nevyzkoušeli vepřovou pečeni na pivu a zázvoru. Je to opravdová lahůdka.

Ingredience na vepřovou pečeni na pivu a zázvoru:

  • 1 - 1,5 kg vepřové pečeně bez kosti
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • sůl
  • 1/4 l světlého piva
  • 2 lžíce oleje
  • kousek sádla
  • 4 - 5 cibulí
  • 4 bobkové listy

Příprava vepřové pečeně na pivu a zázvoru:


1. Vepřové maso omyjeme a osušíme. Z každé strany okořeníme zázvorem a kmínem a koření do masa prsty vetřeme. Ze všech stran zlehka osolíme. Uložíme do vhodné nádoby, nejlépe skleněné nebo porcelánové.

2. Pivo s olejem rozšleháme vidličkou a zalijeme jím maso v nádobě. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem či fólií a dáme do ledničky uležet na 12 - 24 hodin. Během marinování maso jednou převrátíme.

3. Na rozpálené pánvi pečeme maso ze všech stran prudce opečeme dozlatova.

4. Maso přendáme do pekáčku, přelijeme výpekem z pánvičky a trochu podlijeme částí pivní marinády (pozor, prská). Maso obložíme na čtvrtky rozkrájenými oloupanými cibulemi, přidáme bobkové listy, přiklopíme a pomalu upečeme doměkka.

5. Během pečení přeléváme maso výpekem, podle potřeby podléváme zbylou marinádou. Podáváme s vařenými či šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší obložené čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.

Autor: Lenka

Vepřová pečeně na pivu a zázvoru. Pivo a zázvor? Že je to divná kombinace? Tak to jste ještě nevyzkoušeli vepřovou pečeni na pivu a zázvoru. Je to opravdová lahůdka.
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ