Vepřová čína

28.07 2015|Vepřové maso
Vepřová čína

Asijská kuchyně patří k mým oblíbeným. Miluji čínu na všechny způsoby. Dnes mám pro vás tip na jednoduchou vepřovou čínu s cibulkou.

Ingredience na vepřovou čínu:

  • 800 g vepřové kýty
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 5 - 6 lžíc rybí omáčky
  • dva svazky naťové cibulky
  • 1 lžička solamylu
  • arašídy
  • sůl

Příprava vepřové číny:


1. Cukr dáme do kastrólku a za stálého míchání necháme rozpustit na karamel. Zalijeme troškou vody a vaříme až vznikne tmavá hustá tekutina. Odstavíme a necháme zchladnout.

2. Maso nakrájíme na malé kousky, polijeme rozvařeným karamelem a rybí omáčkou a promícháme. Karamelu a omáčky jen tolik, aby se maso obalilo, neměla by na dně misky zůstat stát žádná tekutina. Přikryjeme pokličkou nebo fólií a necháme přes noc uležet v ledničce.

3. Cibulky pokrájíme i s natí a vmícháme do masa. Pánev vytřenou olejem rozehřejeme, vyklopíme na ni maso a za stálého míchání opékáme doměkka. Nakonec osolíme a podlijeme hrnkem vody, ve které jsme rozmíchali solamyl a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýžovými nudlemi.

Autor: Lily

Vepřová čína. Asijská kuchyně patří k mým oblíbeným. Miluji čínu na všechny způsoby. Dnes mám pro vás tip na jednoduchou vepřovou čínu s cibulkou.
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ