Vepřový steak s rajčaty a bazalkou

14.01 2017|Vepřové maso
Vepřový steak s rajčaty a bazalkou

Vepřové steaky s rajčaty a bazalkou dopečené v troubě jsou skvělým pokrmem, po kterém se jen zapráší. Pokud se vám nedaří připravovat měkké steaky na pánvi, v troubě se vám to určitě podaří.

Ingredience na vepřové steaky s rajčaty:

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 4 plátky toustového chleba
  • olivový olej
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 snítky petrželky
  • 2 snítky bazalky
  • kůra a šťáva z 1 citronu
  • 500 g cherry rajčátek
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • sůl
  • pepř

Příprava na vepřové steaky s rajčaty:


1. Na pánvi nasucho opečeme toustový chléb. Pak ho společně s bylinkami podrtíme v mixéru. Přidáme citronovou kůru, lžíci oleje a promícháme.

2. Do pánve nalijeme trochu oleje a z obou stran na něm prudce opečeme plátky masa z každé strany 1-2 minuty.

3. Pak je naskládáme na plech nebo do pekáče, osolíme, a posypeme drobenkou z chleba a bylinek. Obložíme omytými rajčátky.

4. Všechno osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa (asi 20-25 minut).

5. Před podáváním rajčata pokapeme balsamikovým octem a ozdobíme bazalkou.

Autor: Mila

Steaky s rajčaty a bazalkou z vepřového masa - jednoduchý recept. Vepřové steaky s rajčaty a bazalkou dopečené v troubě jsou skvělým pokrmem
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ