Vepřový steak s rajčaty a bazalkou
Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa
Vepřové kotlety s cibulí
Vepřové kotlety po srbsku
Vepřové kotlety v majonéze
Dušené vepřové plecko s mrkví
Vepřové závitky s pestem
Vepřové na smetaně
Vepřové maso s červenými fazolemi
Nejlepší segedínský guláš z vepřového masa
Vepřové kotlety s cibulí
Vepřové kotlety po srbsku
Vepřové kotlety v majonéze
Dušené vepřové plecko s mrkví
Vepřové závitky s pestem
Vepřové na smetaně
Vepřové maso s červenými fazolemi
Vepřový steak s rajčaty a bazalkou
Vepřové steaky s rajčaty a bazalkou dopečené v troubě jsou skvělým pokrmem, po kterém se jen zapráší. Pokud se vám nedaří připravovat měkké steaky na pánvi, v troubě se vám to určitě podaří.
Ingredience na vepřové steaky s rajčaty:
- 4 plátky vepřové kotlety
- 4 plátky toustového chleba
- olivový olej
- 2 snítky tymiánu
- 2 snítky petrželky
- 2 snítky bazalky
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 500 g cherry rajčátek
- 1 lžíce balzamikového octa
- sůl
- pepř
Příprava na vepřové steaky s rajčaty:
1. Na pánvi nasucho opečeme toustový chléb. Pak ho společně s bylinkami podrtíme v mixéru. Přidáme citronovou kůru, lžíci oleje a promícháme.
2. Do pánve nalijeme trochu oleje a z obou stran na něm prudce opečeme plátky masa z každé strany 1-2 minuty.
3. Pak je naskládáme na plech nebo do pekáče, osolíme, a posypeme drobenkou z chleba a bylinek. Obložíme omytými rajčátky.
4. Všechno osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa (asi 20-25 minut).
5. Před podáváním rajčata pokapeme balsamikovým octem a ozdobíme bazalkou.
Autor: Mila
Steaky s rajčaty a bazalkou z vepřového masa - jednoduchý recept. Vepřové steaky s rajčaty a bazalkou dopečené v troubě jsou skvělým pokrmem
Nejlepší recept
341
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ